Sfatul meu e sa vorbesti serios cu familia ta, explica-le exact ce tocmai ne-ai explicat noua.Nu au de ce sa fie suparati pe tine, din cate ai mentionat esti o fata cuminte, fara vicii.Tu trebuie sa fii puternica si sa infrunti totul cu brio.
Felicitarile mele pentru cine esti, si anume o fata cu bun simt, fara vicii, cu note bune si foarte sufletista. Familia ta ar face bine sa aprecieze toate astea.
Prin comportamentul tau, arata-le si demonstreaza-le ca esti fata mare, in care pot avea incredere si ca nu mai esti o fetita!
Poți încerca să le vorbești dar nu cred că ajută prea mult ar trebui să iei și tu decizii în ceea ce privește viața ta. La început mici și după maimari
Aș vrea să te ajut cu depresia ta care s-a format în cercul școală-familie-prietenii și care îți apasă sufletul și inima în momentul de față, să ai pe cineva care să te sprijine și cu care să te înțelegi.
Cum dormi noaptea și ce alinare îți poate oferi o notă mare? Eu cred că asta e mai importantă decât cealaltă deoarece mai întâi trebuie să ieși din stare pentru a putea face ceva
Mereu m-au scos din sarite parintii tampiti de genul ( scuze, dar asa sunt ). Nu inteleg de ce mereu au boala mai mare pe cei care sunt buni si nu niste ratati. Imi amintesc acum ceva timp de un baiat care vroia si el un pc, avea note bune arata ca se tine de scoala si altele dar parintii nu ii luau, dar toti ratatii de familie buna care nu ies din 5 si 6 au toate ce vor. Cat despre tine, e naspa ca parintii tai nu prea ii dor de ce vrei si tu, de cum ai vrea tu sa continui. Nu stiu nici cati ani ai, poate sunt asa ca ai 15 16 ani. Incearca totusi sa vorbesti cu ei, vorba aia, daca ei ii dau ciorba si tu nu le spui ca nu iti place ei nu au de unde stii. Aratale ca nu esti doar un robot care e programat sa le faca lor pe plac, esti o persoana care are si ea totusi idei, pareri. Cat despre depresie, vazand ca nu ai prieteni si cu familia cu siguranta nu ai sa vorbesti, incearca sa mergi macar la psihologul scolii daca nu iti permiti sa mergi cu plata. Imi pare mereu sa vad ca cei de treaba si care nu sunt niste ratati, o duc mai rau ca cei care merita asa ceva.
Sa vorbesti cu ei, poate constientizeaza si te lasa in pace. Daca nu, sa mergi inclusiv la psiholog. Cel mai usor ti-ar fi alaturi de un prieten!
Hey! ツ
★Imi pare rau sa aud asta...Si tata m-a schimbat mult cu timpul dar imi place felul in care am ajuns.
Cateodata este bine sa asculti de parinti... Pe mine chiar m-au ajutat cu mult sugestiile tatei. Ar fi fost vai de capul meu la liceu daca nu le-as fi ascultat.
★Totusi...la tine nu este numai tatal ci toata lumea vrea sa te schimbe! Mi se pare absurd.Se cred mari si tari si uita ca ai si tu un suflet.
1★ Asculta doar de 1 dintre ei. De ce?
Poti sa dai vina pe el daca ceva nu iese bine. De exemplu incearca sa faci ceea ce te-a invatat tatal tau. Daca ceva nu iese bine si esti certata de mama ta atunci spui "Asa a spus tata"
2★ Incearca sa le spui ce ai pe suflet. Poate ca sunt orbi,poate ca sunt prosti *scuze* dar cert este faptul ca acest comportament al lor nu iti face niciun rau. Ai note bune la scoala deci nu vad de ce se baga atat de mult.
Mama ta e un pic absurda, nu te supara.
Adica mno, daca iti lasi hainele sa se murdareasca atunci "de ce nu le-ai pus la spalat mai devreme?" Daca le dai mai devreme atunci "de ce le-ai dat ca nu sunt murdare?" Orice ai face este gresit.
Imi pare rau sa aud asta de la o fata fara vicii. Aceste persoane sunt precum "niste incercari" pentru persoanele bune. Trebuie sa le faci fata si sa nu pui la suflet toate lucrurile pe care le auzi.
Acest comportament al lor te distruge psihic.
Vorbeste cu tatal tau,explica-i tot ce ne-ai spus si noua, daca dansul nu intelege atunci vorbeste cu psihologul scolar *consilierul psihopedagogic*. Din cate stiu fiecare liceu ar trebui sa aiba unul. Este gratuit pentru elevi.
Trebuie sa vorbesti inainte de a actiona cumva. Nu cred ca parintilor tai le-ar face placere sa te piarda. Vorbeste cu ei despre tot ce simti. Nu au cum sa te ignore daca le spui asa ceva. Poate ca sunt ei absurzi,poate ca nu sunt foarte afectivi dar cert este ca nu te-au crescut pana acum degeaba. Nu vor sa te piarda! Ei tin la tine,iti dau sfaturi pe care ei probabil ca nu le-au primit intrucat nu au avut norocul acesta... Totusi explica-le ca nu este bine sa te asalteze din toate directiile cu sfaturi.
Incearca sa asculti doar de parinti! Eu ascult doar de ei. Ce te intereseaza pe tine de ce spune bunica, bunicul, matusa, verisorul, fratele, catelul?
Lasa-i sa vorbeasca! Nu ai cum sa le faci pe plac tuturor. Tu esti tu, nimeni nu poate schimba asta.
Revino-ti din starea asta! Nu mai pune la suflet toate prostiile pe care le auzi. Acestea nu au efect decat daca si tu crezi ca sunt adevarate.
Incearca sa te uiti la niste videoclipuri motivationale. Pe mine ma ajuta.
Buna!
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!