Salut, în primul rând te felicit că încerci să cauți ajutor, pare că te-ai luptat cu problema asta ceva timp. Ți se pare posibil să le spui și lor cum te simți și să încercați împreună să căutați o soluție?
În caz că nu îți e confortabil să faci asta, poate ar fi cel mai bine să te distanțezi de toată povestea și să încerci să relaționezi cu alte persoane. La urma urmei, e greu să continui să ai prieteni cu care nu poți fi sincer până la capăt.
Cred că pe lângă situația în sine, ar fi bine să acorzi atenție și îndepărtării de alte persoane și dependenței de discuțiile cu una singură. Felul în care fiecare om relaționează e complet și de multe ori ajungem să dezvoltăm moduri care nu sunt chiar sănătoase. Eu personal primesc ajutor specializat pentru depresie și anxietate socială și mă ajută mult. Încerc să normalizez ajutorul psihologic și am făcut 2 soluții digitale care i-ar putea ajuta și pe alții:
- site-ul https://psihologi.suntbine.ro/ - aici sunt 59 de specialiști din 21 de orașe din țară pe care îi poți compara până îl găsești pe cel potrivit pentru tine.
- aplicația Android I'm Fine https://play.google.com/store/apps/details?id=app.imfine - E gratuită și are diverse unelte care să te ajute să îți fie mai bine. De asemenea, poți lucra și cu specialiști între ședințe, dacă alegi să te conectezi cu unul.
Totul e complet privat și în mod cert fie conținutul din aplicația mobilă, fie psihoterapeuții specializați în Relații te vor ajuta să formezi relații mai sănătoase pe viitor. Sper să îți fie de ajutor.
Nu te place omule, asta cu nu sunt pregătită e doar o scuză proastă, în momentu în care îți place cu adevărat de cineva ești pregătit și a 2-a zi după ce ai ieșit din relație
Doar si-a bătut joc de tine fata aia. Și în legătură cu acei "prieteni" cu grupul lor infect, ei pun acele poze știind că tu nu ești din aceeași zonă doar ca să te facă să te simți prost, am pățit și știu cum e...
Eu ma mir ca in 7 ore de cand ai pus intrebarea si noaptea, n-au venit sfatuitorii la tine sa citeasca.
Deci, experienta mea cu grupurile, stiu e urat. Cand tu esti singur si cunosti oameni noi prin "prieteni". Nu poti intra in cercu lor, ai impresia ca nu e de tine ceea ce fac ei nu prea te caracterizeaza. Si apoi incepi sa ai sentimente pentru persoana aia indrazneata care te-a bagat in seama. Si hey cine esti tu? Ei sunt toti asa, o nebunie care tu n-o poti intelege si iti este frica sa te gandesti.
Inainte sa renunti definitiv la ei, incearca sa te gandesti sa lucrezi la imaginea si personalitatea ta. Prin schimbarea asta ar trebui sa fi ori cu ei, ori sa iti revii.
Atunci cand cineva ne zice ceva frumos, si suntem singuri, obisnuim sa visam frumos la persoana respectiva fara s-o cunoastem, ne gandim la ce ne-ar place sa faca sa zica. Dar, uneori cand te gandesti la ceva urat care ti-ar putea face, sentimentele dispar cu acel gand. De obicei ne este frica sa gandim asa, pentru ca "ceva are" care noi am ales inainte sa gasim persoana aceea.