| rumi36 a întrebat:

Salut TPU.
Am dureri abdominale mari de vreo 5 zile care nu au trecut cu toate pastilele pe care le-am luat (recomandate de medicul de familie).
Medicul mi-a facut programare abia saptamana viitoare ca sa-mi dea trimitere pentru ecografie dar nu mai pot astepta ca ma doare rau si mi-a zis sa ma duc la urgente.
Am 16 ani, este obligatoriu sa ma duc cu un parinte la spital?
Am nevoie de buletin si certificat de nastere in original? Nu am buletinul la indemână, numai certificatul, pot sa fac copie la buletin?
Nu cred totusi ca este ceva foarte grav dar nu mai pot sta asa, ma doare mai tot timpul si ma gandesc ca poate fi apendicita sau in cel mai bun caz ceva si mai banal.

2 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Daca chiar medicul ti-a spus sa mergi la urgente, atunci fa-o!
Din cate stiu eu la urgenta te primeste cu C.I.-ul (cartea de identitate) nu este nevoie de alte documente personale!
Sunt major asa ca nu cunosc absolut toate cazurile particulare in speta cum este cu persoanele minore, dar ma gandesc ca ar trebui sa fie la fel

De aceea iti spun ca ar bine sa mergi cu unul dintre parintii tai acolo!

deci cu "buletinul" la tine si un parinte, mergi de indata!

| Robert2526 a răspuns:

Daca mergi la urgenta, ai nevoie de un act de identitate ( daca nu il ai, poti sa mergi si fara, e ok). poti merge si fara parinti daca nu sunt disponibili, doar mergi.