| Riko_Richardo_1982 a întrebat:

am gasit o problema de logica si nu stiu care ar fi raspunsul:
O scrisoare trimisă de o fabrică de rulmenţi unui depozit glăsuieşte: "Din cauza unei defecţiuni tehnice, fabrica noastră v-a expediat luna trecută o ladă cu rulmenţi având caracteristici tehnice necorespunzătoare. Rulmenţii pot fi identificaţi cu uşurinţă: în loc de 1 kilogram, ei au doar câte 950 de grame. Vă rugăm să identificaţi această ladă şi să o înapoiaţi fabricii".

- N-o să avem mare bătaie de cap - spune un magaziner. Luna trecută am primit doar şase lăzi, care ştim unde se află. Luăm din fiecare câte un rulment şi din câteva cântăriri am depistat lada...

- De ce să facem câteva cântăriri? - răspunde tovarăşul său. Eu mă angajez ca numai dintr-o singură cântărire să aflu lada cu pricina.
Eu cred ca al doi-lea magazinier vrea sa cantareasca cate un rulment pe 6 cantare, am dreptate?

1 răspuns:
| BloodAndPain a răspuns:

Parerea mea este ca va cantari deodata 1 rulment din lada 1, 2 din lada 2, etc., in total 1 2 3 4 5 6=21 rulmenti. diferenta masei cantarite fata de 21 kg, impartita la 50, va da numarul lazii cu defecte.