Voi încerca să-ți explic câteva noțiuni care sper să te lămurească!
Gândește-te că C++ e un limbaj de programare. Un limbaj de programare e, după cum spune numele, un limbaj, ceea ce înseamnă că dacă scrii în el anumite cuvinte și rulezi, calculatorul va facce ce i-ai scris.
Însă totuși, unde scrii acele cuvinte?
Acele cuvinte le scrii în alt program (C++ nu e program de sine stătător, e doar un compilator - adică verifică și execută ce l-ai pus să facă) care ia apoi compilatorul de la C++ și îi transmite ce să facă. Aceste programe se numesc IDE-uri (integrated development environment) și te ajută să faci lucruri mai complicate cu programul ce-l scrii, dar asta e altă poveste. Microsoft visual C++ e doar un IDE. Alte exemple de IDE pentru C++ sunt CodeBlocks (pe care cred că îl veți folosi în liceu) sau Eclipse.
Deci da, C++ e exprimat prin alte programe.
Sper că ai reușit să înțelegi ceva, iar dacă mai ai întrebări, îți sunt la dispoziție!
Mai am cateva chestii sa iti spun...
1. Ai funda
2.Invat la liceu sau la facultate despre Java Script?
3.Care e cel mai bun program prin care pot lucra cu C++?
1. Nu am nevoie de fundă, dar mulțumesc că apreciezi răspunsul.
2. La liceu nu am învățat, iar la facultate nu am învățat (încă) javascript. S-ar putea să îl facem, deși nu știu, asta depinde de fiecare facultate în parte.
3. Pentru început, eu ți-aș recomanda CodeBlocks. Este un program prin care poți programa în mai multe limbaje de programare, dar e simplu de folosit. Când dorești să treci la chestii puțin mai avansate, poți încerca Eclipse. Eu nu am avut prea multe tangențe cu C++, dar pentru Java am folosit Eclipse și am fost mulțumit.
Stai linistit oricum nu intelegi nimic la inceput Si in primul semestru inveti doar pseudocod si mai apoi C++. Da te prinzi pe urma. Eu primul an nu intelegeam nimic si acuma sunt la facultatea de info