| lorenelorena99 a întrebat:

Am mare mare nevoie de voi. De ceva timp sunt indragostita de un baiat. Era sub statul de amici dar inrre noi era ceva special, nu stiu ce anume, nu stiu nu sa descriu dar o simteam. Si da l-am iubit in tacere. Faza e ca noi ne vedeam foarte rar, si chiar si atunci, foarte putin. Nu stiu daca era reciproc. Intre timp si eu si el am avut alti iubti...dar acum suntem singuri amadoi. Vreau sa fim impreuna, si in sfarsit manifesta si el lutin interes. Se comporta cu mine ca cu o simpla amica dar ceva mai special. Totusi nu cred ca e indragostit de mine, ma simpatizeaza. Zilele astea ne-am vazut pe-afara si am vorbit. Poate v-om mai vorbi, dar mi-e teama sa nu se plictiseasca de mine sau eu stiu. Il vreau cu orice pret, simt ca as muri pentru el. Il iubesc. Cum sa mentin echilibrul, cum sa il fac sa ma vrea, sa.i arat ca.l vreau dar fara sa par disperata? Merge chestia cu: ii atragi atentia, il faci sa se simta minunat alaturi de tine, dar te arati indisponibila, nu mereu -.- calm, doar ca din cand in cand sa i arati ca desii tu i.ai putea oferi ceea ce isi doreste nu te poatea avea...HELP! Ce sa fac? Fundaaa

Răspuns Câştigător
| mihai421 a răspuns:

Exact asa era iubita mea acum cateva luni! De exemplu noi ne-am cunoscut din intamplare... si voiam sa ramanem amici dar sentimentele noastre erau prea puternice, A 3-a seara dupa ce ne-am cunoscut ne-am vazut langa casa mea, si am mintit ca am facut un pariu si anume s-o iau de mana si s-o sarut, bine asta era o minciuna mai mare ca mine, dar ea m-a crezut. Mi-a dat mana si a inceput sa tremure, m-am uitat in ochii ei si am vazut ca era indragostita de mine. Si acum suntem impreuna si da. o iubesc enorm de mult, tin mai mult la ea decat la ochii mei din cap, o iubesc pur si simplu! Ideea este ca tu nu trebuie sa-l lasi sa-ti scape, Incearca. Nu e moarte de om. Bineinteles daca esti orgolioasa nu vei face lucrul acesta, dar incearca. Bafta. Sa-mi spui daca a mers, da?

3 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

El deja te stie si daca te-ar fi vrut, si-ar fi aratat interesul.

| anonimg a răspuns:

Ca pe un frate te sfatuiesc: rvino cu picioarele pe pamant si nu te mai lsa condusa de inima, de sentimente. Noi suntem si oameni rationali, si de aceea trebuie sa judecam dupa ratiune si nu dupa sentimente.
Asadar, daca esti pregatita pentru casatorie si el la fel, atunci poti incepe o relatie cu el; dar daca nu sunteti pregatiti pentru lucrul acesta, pentru ce vreti sa fiti impreuna? Daca relatia nu are o tinta -si aceasta trebuie sa fie casatoria-, atunci totul se va termina cu esec. Daca incepem sa realizam ceva in viata fara sa avem un scop n-am ajunge nicaieri. Toate sunt facute pentru un scop: fie ca mergi la scoala, fie la servici, fie ca iti cumperi o masina sau un calculator, fie ca ridici o casa, etc. La fel este si cu relatia. Scopul ei este casatoria. Dar daca cineva nu ste pregatit pentru casatorie din toate punctele de vedere, atunci sa mai astepte.
Dumnezeu nu este impotriva relatiilor; vorbind metaforic, nu degeaba a asezat El capul (ratiunea, judecata) deasupra inimii. In privinta aceasta ai de ales intre doua lucruri: fie innabusi ratiunea, fie sentimentele. Care dintre cele doua de mai sus crezi ca ar fi mai de folos sa le reprimi?
Dumnezeu Se uita cu mila asupra ta si spune tuturor oamenilor: "Fiule, da-mi inima ta si sa gaseasca placere ochii tai in caile Mele." (Proverbe.23:26)
Nu te lua dupa ce-ti spune inima, deoarece ea "este nespus de inselatoare si de deznadajduit de rea; cine poate s-o cunoasca?" (Ieremia.17:9)
Ascultarea de Dumnezeu -in ciuda sentimentelor noastre- duce la viata si la fericire. Dumnezeu ne-a dat sentimentele. Ele isi au rolul lor, dar niciodata nu trebuie sa luam decizii dupa ele; ele niciodata nu trebuiesc urmate. Cei mai multi parinti neglijeaza sa le spuna asta copiilor lor; pentru ca si parintii se lasa stapaniti de sentimente -fie ca sunt bune, fie ca sunt rele.

| SkyPilot a răspuns:

Ceea ce descrii nu merge. Cand ii faci asa ceva, un baiat cu picioarele pe pamant isi vede de drumul lui, nu avem chef de fete care sa ne serveasca una calda una rece.
Cum va cunoasteti de mult timp, ai doua posibilitati. Prima ar fi sa faci o schimbare foarte mare care in ochii lui sa fie pozitiva si sa ii atraga atentia. Cred ca iti e clar ca este foarte greu sa ai o astfel de idee si sa o si realizezi.
A doua ar fi sa vorbesti direct cu el. Ii spui ca apreciezi prietenia voastra, ca il placi si ca ti-ai dori sa treceti la pasul urmator. Cum sunteti amici, baiatul va fi discre si nu isi va batea joc de tine. Nici nu pari disperata decat daca te tii de capul lui si nu are loc de tine. Vorbeste cu el, da-I ceva timp de gandire si asteapta-l pe el sa faca pasul urmator. Nu ai nimic de pierdut.