Este vorba de un conflict anume? Nu se poate rezolva fără bătaie sau circ în mijlocul străzii? Dacă chiar nu ai cu cine te înțelege, pur și simplu ignoră. Cel mai deștept cedează primul. Îți dau aceste sfaturi pentru că eu unul nu sunt adeptul bătăii, și nu am avut niciodată nevoie de o luptă fizică pentru a rezolva ceva.
Atunci chestia de putut este doar in imaginatia ta, odata ce ti se face frica si nu mai esti capabil sa faci nimic, chiar intri in panica, daca te ia tremuriatul si probabil ca fugi de frica.
Anxietate de moment. O sa prinzi curaj cand o sa ai ceva ce merita protejat pentru tine. Pana atunci, creierul tau incearca sa-ti transmita ca nu merita conflictul si iti da semne de genul.
Intervine adrenalina, acum nu vreau sa te imping la violenta, dar pentru binele tau, in situatia aia corpul iti va da 2 optiuni, stai si lupti, ori abandonezi si fugi, tu te blochezi intre, si nu e bine ca ramai stana de piatra, mai degraba e mintal, daca vrei sa lupti, repeta-ti in minte "lupta", fa un pas in fata si da tot ce ai, daca nu poti, evita, fugi, dupa cum cere situatia. Te-ar ajuta si un sport de contact, eu am facut 2 ani kickbox, si te ajuta in sensul ca iti stapanesti emotile mai bine, nu o mai ia inima razna, dar indicat ar fi sa eviti, la cum sunt vremurile in ziua de azi, daca dai cu pumnul, platesti, deci daca nu e vorba in a-ti apara familia sau partenerul, daca e doar o confruntare verbala, evita contactul fizic.
Piciu_Mihaela_ întreabă: