| Bianca123456789016738 a întrebat:

Am nevoie de ajutor deci daca ar avea cineva timp sa citeasca asta m-ar ajuta foarte mult. Nu mai stiu ce sa cred. Cred ca sunt trans(ftm) dar nu sunt sigura si as avea nevoie de parerea voastra. Poate e doar o faza desi nu prea cred. In primul rand pot spune ca am 14 ani. De cand eram mica ma plangeam ca mi-ar fi placut foarte mult sa fiu baiat si nu fata. Ba chiar uneori voiam sa imi fac nevoile ca un baiat si ma prefaceam ca am penis. Mereu mi-au placut numai chestiile de baieti. Nici macar nu ma epilez. Ma joc jocuri video si chestii. Am o personalitate de baiat. Stiu ca sunt si fete baietoase. Eu am fost in depresie fara motiv si de cand ma gandesc la posibilitatea de a fi trans simt ca si cum am aflat motivul. Vreau sa am parul cat mai scurt dar nici asta nu conteaza. Ma imbrac numai ca un baiat. Nu pot sa accept ideea ca as fi trans. Ma sperie. De asta am vrut sa va intreb si pe voi. As mai putea sa spun ca ieri am fost cu o prietena foarte buna pe afara si a trebuit sa ma prefac "iubitul" ei pentru niste poze. Nu o plac dar iubit inseamna ca ma prefaceam ca sunt baiat si cand si ea se prefacea ca sunt baiat pur si simplu ma simteam foarte bine in corpul meu si ca si cum m-am descoperit pe mine. Vreau sa mentionez ca imi este foarte rusine cu corpul meu si cred ca daca as fi fost baiat nu ar fi fost la fel. Ar mai fi chestia ca eu mereu port haine foarte largi pentru ca nu suport ideea ca am sanisad. Nu stiu ce sa mai fac. Sunt disperata. Voi ce credeti? Sunt trans sau e posibil sa fie doar o faza?

4 răspunsuri:
| Linda a răspuns:

Asteapta pana la 18-19 ani. Intre 14-18 ani corpul e in schimbare, majoritatea adolescentilor se simt rusinati de corpul lor. Gaseste-ti pasiuni, concentreaza-te pe ele, fii buna la ceva, vei vedea mai tarziu.

| Furnicuta000 a răspuns:

Trebuie sa fii sigura de asta pentru ca au fost multe cazuri in care oamenii au facut chiar operatie de schimbare de sex si apoi s-au razgandit, le-a parut rau. Numai un psiholog specializat iti poate spune daca merita sa faci aceasta tranzitie. Daca vrei sa fii baiat poti incepe tratamentul cu hormoni, desi banuiesc ca a inceput deja pubertatea feminina, adica ti-au crescut sanii etc.
Nu e nimic rau in a te purta baieteste dar e o diferenta intre a face asta si a fi trans

| MPersephone a răspuns:

Numai tu stii daca esti trans sau nu. Ideea de a fi transgender inseamna mentalitate blocata in alt corp. Tu ai corp de fata, esti biologic fata, dar vrei sa fii baiat. Ti-ar placea oamenii sa te considere baiat? Sa vorbeasca despre tine la gen masculin?
Desi nu cunosc multe despre asta, dar stiu ca e o calatorie lunga pana a-ti da seama, ai putea fi pur si simplu mai masculina, si asta tot e ok. Investigheaza, cerceteaza, cunoaste-te pe tine si cu timpul cred ca vei afla.

| Bianca123456789016738 explică (pentru MPersephone):

Da mi-ar placea ca oameni sa ma considere baiat si sa vorbeasca despre mine la gen masculin. Singurul lucru care ma face sa ma intreb daca chiar sunt e frica ca ju cumva sa fie doar o faza si apoi sa regret. Nu aveam nici 10 ani cand mi-ar fi placut sa mi se vorbeasca la masculin.