| AresLusitani a întrebat:

am o intrebare: eu beau cate un ou crud in fiecare zii exista riscul sa iau ceva boala? mentionez ca ouale sunt de la gainile mele(cresc gaini). Multumesc si funda pentru raspuns!

Răspuns Câştigător
| HighByTheBeach a răspuns:

Salut!
Nu, nu e nimic rau! Si mai bine e ca ouale sunt de casa. Exista un ris mic daca aveau sa fie de la magazin caci in alea se baga tot ce vrei...

Mai multe detalii aici:
Este foarte important ca de la ouale crude sa se consume doar galbenusul. Cercetari recente au demonstrat ca ingerarea albusului crud de ou impiedica absorbtia la nivelul tubului digestiv a unor minerale si a unor vitamine (mai ales biotina, adica vitamina B7), foarte importante pentru organism.
Galbenusul de ou crud este foarte bogat in fier asimilabil, in lecitina (esentiala pentru memorie si pentru metabolismul grasimilor), in colina (necesara pentru transmiterea impulsurilor nervoase si pentru sanatatea ochilor), in pigmenti cu efect antioxidant si antitumoral. Practic, cea mai mare parte a substantelor vindecatoare din ou sunt prezente la nivelul galbenusului. Consumat crud, el este mai bine tolerat de catre organism decat cel gatit, in cazul sau inregistrandu-se cele mai putine reactii alergice.Totusi,consumat in cantitati mari nu face bine, deoarece contine o substanta care impiedica retentia vitaminei B1.
Bye :3

3 răspunsuri:
| Seijūrō a răspuns:

Sall Nu cred si un prieten dial meu bea oua crude si nu avea nimic deci e inregula

| MarianWLF a răspuns:

Daca sunt si de casa e si mai bine, de obicei daca faci sport e bun sa bei cate un ou, face bine la sanatate plus multe vitaminewinking

| xLove a răspuns:

Nu, nu e rau deloc! E foarte bun chiar pentru corzile tale vocale!

Numai bine!