| MihaiAlexandru11 a întrebat:

Salut,TPU! Am o mica problema cu niște băieți care rad de mine, adevărul este ca în trecut am avut un"esec"sa spun asa ca m-am luat de un copil de clasa a 5 a, ca vorbea urat de mine, eu fiind clasa a 7 a.Chestia era ca eu l-am împins, iar el dandu-mi un cap in gura... ceilalți rad de mine pe aceasta chestie, spunand ca el m-a batut și adevărul e ca îmi e și rușine sa ma bat cu unul de varsta mea după eșecul cu acel copil.Eu am pus pe mulți și la trante,dar de la acea chestie parca îmi este rușine cu propriile mele"aptitudini"mai ales ca mulți se iau de mine fără sa le fac nimic,prin vorbe, dar eu evit cu ocazia de a nu-mi crea probleme și totuși parca ma și retine, acel"esec"...Mulțumesc frumos pentru răspunsuri!

3 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.Rusinea ar trebui sa apara din simpla intentie de a te lua la bataie cu ceilalti si atat, pentru ca violenta nu e niciodata solutia, e o alegere neinspirata care aduce numai rau.

,, îmi e și rușine sa ma bat cu unu de varsta mea după eșecul cu acel copil.'' Pentru ce sa te bati? In viata reala nu e ca in filme.In locul tau m-as potoli, din respect pentru parintii care vor suferi probabil mai mult decat tine, vazand cat esti de iresponsabil.Sa fii bataus impulsiv sau un bully nu e o aptitudine. Daca practicai vreun sport intr-un mediu controlat era altceva.Probabil doresti sa impui respect, insa, repet, nu asa se procedeaza.

,, mulți se i-au de mine fără sa le fac nimic, prin vorbe'' deoarece tu la randul tau te-ai luat candva de ei? Asa tind sa cred.Mna, ce cauti aia gasesti, ce oferi aia primesti.Cand se intrece limita e cazul sa discuti cu diriginta/dirigintele.

| Amnasnsbbbsjs a răspuns:

Ca o persoana de aceeasi varsta zic ca ar fi bine atunci cand cineva se ia de tine nu l bate sau de astea, mai bine iate cu el in gura ii face sa se simta mai prost dupa ce ramane fara replici la o cearta de cat dupa ce se ia la bataie, si faza cu bataia iti aduce peobleme la scl asa ca mai bine nup, si can mai comenteaza cineva de faza cu ala pai simpli fi tare in gura

| Hyperion7 a răspuns:

Cred că ai un anturaj foarte prost și tu ai intrat de bunăvoie din moment ce ai inceput sa bati copii doar pentru a le da lor satisfacție.
Nu e ok.