anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o mica problema. Eu sunt un copil timid fara prieteni. Cand am ajuns la liceu am crezut ca o sa imi fac noi prietene, dar intamplarea a facut ca toate fetele fusesera in aceeasi clasa si normal ca deja se cunosteau intre ele (suntem foarte putine fete in clasa). Nu m-am integrat printre ele, dar nu sunt suparata.
Problema este urmatoarea : mama stie de problema mea si tot ma cearta uneori tipand la mine din cauza faptului ca nu imi fac prietene. Acasa stau mai mult jucandu-ma pe telefon si nu am nici o activitate care sa ma scoata din rutina.

Cum pot sa o fac pe mama sa nu ma mai certe? In loc sa sufar eu sufera ea pentru mine si asta ma doare.

Răspuns Câştigător
| TanteMarianne a răspuns:

Stii de multe ori cei timizi castiga! eu zic sa fii totusi prietenoasa cu toata lumea, daca nimeni nu vrea sa vorbeasca cu tine problema lor.tu sa-i vezi de treaba ta!

4 răspunsuri:
| ancaval a răspuns:

În liceu trebuie să fie un psiholog, încearcă să vezi, poate o să te ajute.

| sappy a răspuns:

Exact cum ai scris aici, exact asa explica-i mamei tale despre problema(daca nu ai facut-o deja)
Sau poti sa-i spui chiar daca esti intr-un colectiv nu ti-ai gasit o prietena pe placul tau si ii multumesti pentru grija!

| crys12 a răspuns:

Buna happy Eu cred ca ar trebui sa lasi deoparte timiditatea, rusinea si sa te integrezi in noul colectiv. Incearca sa iti deschzii sufletu`, sa socializezi si poate vor deveni trepatat prietenele cele mai bune ale tale. Nu sta retrasa, ca nu este tocmai bine fiindca vei avea de pierdut.Iar mama ta este ingrijoarata pentru tine, ca nu ai pe cineva aproape care sa te sprijine, ajute si sa te inteleaga, o adevarata prietena. Te rog frumos, deschide un subiect de discutie, fa ceva happy si o sa vezi ca va fi bine! Nu fii suparata ca nu ai de ce, dar nu sta cu mainile in san si cu ochii in telefon. Deoarece asta cred c-o supara pe mama ta, ca nu comunici decat pe diferite site-uri de socializare. Atat am avut de zis, sper sa iei in cosiderare si multa bafta!

| Liviu a răspuns:

E aiurea. Oricum stai relaxata.Si eu am fost timid (timid cu draci, cum ma exprim eu vorbind de mine aici) Uneori parca imi doresc sa mai fiu timid, parca ai acel ceva ce atrage lumea.Cand pari sigur pe tine, cand pari genu de om care nu se da la oparte si spune ce gandeste.Ce il deranjeaza si ce nu ii place.O sa vezi, lumea o sa te perceapa mai infipt si pe o parte e bine pe alta parte nu e ok.In fine colac peste pupaza.Ce preferi 5 000 de prieteni si toti pe buzunar, sau 1 2 pe care te poti baza la orice ora din zi sau din noapte? Eu nu am prieteni, eu am cunostinte, am probleme ma duc la familie.Nu le rezolva ei, fac eu ce fac si tot le rezolv.O sa vezi cand o sa mai cresti