anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o prietena cu care n-am mai tinut legatura timp de vreo 4 ani, asta pana acum 8 luni, cand am inceput sa vorbim din ce in ce mai mult. Fata ma place si eu o plac, doar ca as vrea sa ne cunoastem mai bine inainte sa inceapa ceva intre noi. Problema e ca ea nu gandeste asa, daca ar fi dupa ea s-ar avanta sa incepem si maine sa ne apropiem la modul de relatie. Iar eu nu vreau sa fac asta pana nu ma cunoaste asa cum sunt si vice versa, pentru ca n-as vrea sa ne irosim timpul aiurea si mai ales, in nici un caz sa profit de naivitatea ei. Ce ar trebui sa fac? Cel mai bun raspuns primeste funda!

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Tu te contrazici singur aici.
Spui asa: "as vrea sa ne cunoastem mai bine inainte sa inceapa ceva intre noi".
Cum poti sa cunosti pe cineva mai bine, fara sa ai nici o relatie cu ea, ca mie nu-mi vine nici o idee?
Adica vrei sa o cunosti mai bine, dar nu vrei sa incepi relatia fara sa o cunsoti inainte...nu crezi ca nu face nici un sens ceea ce spui?
In primul rand, ca sa ajungi sa cunosti pe cineva, trebuie sa intrii intr-o relatie cu ea, sa te imprietenesti, sa vorbesti, sa comunicati, ca sa vedeti ce gandeste fiecare, ce vrea fiecare! Odata intrat intr-o relatie de prietenie, incepeti sa va cunoasteti reciproc!
Nu consider ca-i timp irosit, decat daca fata nu te atrage si nu simti nimic pentru ea, iar in cazul asta da-i pace si cauat-ti alta.
Nu am inteles chestia cu profitatul de naivitatea ei, la ce te referi?
Aici nu vad decat o relatie intre 2 adolescenti, unde-i profitul?
Ca o prietenie intre 2 copii, ramane o simpla prietenie si atat. Iesiti impreuna, va plimbati, va cunoasteti, petreceti timp impreuna, deci beneficiati de aceleasi placeri, in aceeasi masura. Dar unde-i naivitatea si care-i profitul, ca nu vad aici nimic de acest gen!

| anonim_4396 explică (pentru Violleta2022):

Cu fata respectiva am copilarit si am fost colegi de clasa. Dupa 4 ani in care nu am mai comunicat, am inceput sa o facem din nou, au trecut 8 luni de atunci. Pana acum am discutat mai mult virtual sau la telefon, vazandu-ne rar, fara sa petrecem timp impreuna. Deja i-am spus ca eu nu sunt dispus sa incep o relatie amoroasa cu ea pana ce nu vom avea o relatie de prietenie in adevaratul sens al cuvantului, pentru a ne putea cunoaste. Insa ea a vazut in mine ceva ce nu a mai vazut la nici un baiat pana acum, si asta o starneste destul de mult incat sa intre intr-o relatie amoroasa cu mine fara ca noi sa incepem o relatie de prietenie inainte. Stiind ca ar putea chiar sa-si satisfaca cele mai adanci sau ascunse dorinte fara teama ca le voi divulga ulterior. Concluzia care ar fi: Ca ea se arunca cu capul inainte si eu nu. As putea sa intru intr-o relatie cu ea si sa profit de pe urma acesteia chiar prin propriile ei dorinte. Ea prin naivitatea ei, probabil nu si-ar da seama ca pentru mine nu poate fi ceva serios daca am intrat intr-o relatie fara sa ne cunoastem inainte. Nu as putea trata relatia serios si as face-o doar pentru niste interese pe care mi le-ar putea oferi relatia cu ea. Iar cum nu-mi sta in caracter sa fac astfel de lucruri, cred ca cel mai bine m-as gandi daca vreau sau nu o relatie de prietenie cu ea. Cred ca asta este adevarata intrebare.

5 răspunsuri:
| 6Anonim9 a răspuns:

Sa faci cum spune ea. Va cunoasteti voi pe parcurs... Doar nu te astepti sa va cunoasteti la perfectiune, si abia apoi sa fiti impreuna. Asa n-are niciun farmec. Sper ca ai inteles ce vreau sa zic. Succes!

| anonim_4396 explică (pentru 6Anonim9):

O sa fac cum simt si vreau eu. Prefer sa stiu dinainte cu cine voi intra intr-o relatie. Nu la perfectiune ci doar atat cat sa stim ca exista chimie. Am inteles, iti multumesc pentru raspuns!

| Alicaaaa1997 a răspuns:

Poate se grăbeşte pentru că-i e frică că o să te răzgândeşti sau poate o să întâlneşti o altă fată. Vorbeşte deschis şi încearcă să faci gesturi simple care să-i dea de înțeles că ai ceva pentru ea.

| anonim_4396 explică (pentru Alicaaaa1997):

Iti multumesc. Daca va fi sa ma razgandesc, de preferabil ar fi inainte sa incepem ceva. Consider ca e gresit sa aiba fricile astea. Am facut asta deja, culmea, nu se mai grabeste, ba chiar ma vede deja acolo, "al ei". Nu prea-mi place ideea asta.