| GreenB0y a întrebat:

Am o problema adolescentina si am nevoie de sfatul vostru.Pentru inceput am 14 ani.Parintii mei sunt niste parinti medii, unele ma lasa altele nu.Stateam pe canapea si am gandeam de ce nu ma lasa sa dorm la niste prieteni.Cand i-am cunoscut(la 10 ani) am avut grija sa-i prezint parintilor pentru a stii cu cine imi petrec timpul.Ei sunt mai mari, 2 copii au 14 ani(ca mine)si restul au 15-16.Ne-am aproapiat foarte mult petrecand majoritatea timpului impreuna,pe skype,pe afara, pe autobuz in drumul spre scoala, peste tot.Cand aveam 12 ani in vacanta de vara am observat ca ei incepusera sa doarma uni la alti de ceva timp, cam de 2-3 luni.Am vorbit cu ai mei si au fost de acord.Dar acum nici-cum numai sunt de acord.Ma lasa doar cateodata,foarte rar, doar la ocazii cum ar fi revelion, zile de nastere.Am purtat aceasta discutie cu ei de zeci de ori spunandu-mi la finalul oricarei discutii ca nu este normal.Am cautat pe internet ca sa vad si eram convins ca majoritatea adolescentilor fac asta.Am purtat din nou discutia si raspunsul a fost "nu". Dupa aceea au intervenit problemele.Nu ma lasau in intimitatea mea,ma interogau tot timpul cand veneam de afara, din oras, de peste tot.Mereu mi-am zis sa ma comport natural acasa, ca parintii mei sa stie ce au la poarta, chiar daca exista riscul sa-mi tina morala.Tot timpul cand ma intrebau ceva gen "pana la cat ai stat aseara" le ziceam adevarul indifirent care era ora si cand ma intrebau daca mi-am facut temele le ziceam tot timpul cand le-am facut si cand nu.Am cautat pe net o cale sa rezolvam aceste probleme si am gasit acest blog http://www.business24.ro/......l-1513462. Am constatat ca daca mama va stii aceste chestii va fi altfel si asa nu voi mai fii nevoit sa-i comentez si altele si cred ca il voi arata.Credeti ca fac un lucru bun sau o mare prostie? Multumesc ca a-ti citit atat. =]]

1 răspuns:
| ChristinneMih a răspuns:

Imi da eroare la deschiderea link-ului,insa nu prea stiu ce sa spun despre ceea ce faci tu. Sincer, la varsta asta consider ca ar trebui sa te lase sa faci si dupa cum vrei tu si sa nu te mai intrebe atat orice. Fiecare are nevoie de spatiul lui, de intimitatea lui si ar fi bine sa le explici asta fie ca inteleg fie ca nu. Daca vor intelege e foarte bine, daca nu, zi ca ei si fa ca tine.winking