| 7878787 a întrebat:

Am o problema, am 15 ani si nu mi se schimba vocea, am vazut pe net ca a scris un doctor ca vocea celor nu au testiculele functionabile nu se schimba, ii adevarat? Si dati-mi ceva idei ce sa fac ca sa o ingros, mi-e rusine sa vorbesc la telefon cu iubita mea din cauza asta... E posibil asa ceva? rog seriozitate. Funda happy

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Unii oameni mai si invata in afara de a citi doar. Maturizarea sexuala : La BAIETI: ""primele semne prepubertare apar intre 11 si 12 ani, cand incep sa se dezvolte organele genitale.La 11 ani, penisul incepe sa creasca, mai intens la 14 ani si atinge maximul la 18-19 ani. Testiculele se dezvolta de la 11-12 ani, mai intens la 14 ani si ating maximum la 17-18 ani.Glandele genitale anexe (prostata, veziculele seminale) cresc si devin functionale in jur de 15-16 ani cand apare prima emisiune seminala, primul eja*culat in mod spontan, sub forma de polutie, care contine spermatozoizi. Acest fenomen marcheaza debutul pubertatii propriu-zise. Intre 16-18 ani continua aparitia parului pe fata si pe torace. Secretia de hormoni sexuali, care la pubertate inunda organismul, determina dezvoltarea caracterelor sexuale primare, secundare si tertiare (aparitia instinctului sexual)."" Pentru informatii mai complete citeste urmatorul material : http://www.sfatmedical.ro/......ganismului

13 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Organele tale genitale nu au ajuns deocamdata la stadiul de maturitate. Momentan nu trebuie sa-ti faci probleme deoarece inca nu este tarziu fiindca un baiat se dezvolta si ajunge la maturizarea sexuala de regula dupa implinirea varstei de 16 ani. Sanatate.

| 7878787 explică (pentru corbulalbrosu):

De unde stii asta?

| corbulalbrosu a răspuns (pentru 7878787):

Unii oameni mai si invata in afara de a citi doar. Maturizarea sexuala : La BAIETI: ""primele semne prepubertare apar intre 11 si 12 ani, cand incep sa se dezvolte organele genitale.La 11 ani, penisul incepe sa creasca, mai intens la 14 ani si atinge maximul la 18-19 ani. Testiculele se dezvolta de la 11-12 ani, mai intens la 14 ani si ating maximum la 17-18 ani.Glandele genitale anexe (prostata, veziculele seminale) cresc si devin functionale in jur de 15-16 ani cand apare prima emisiune seminala, primul eja*culat in mod spontan, sub forma de polutie, care contine spermatozoizi. Acest fenomen marcheaza debutul pubertatii propriu-zise. Intre 16-18 ani continua aparitia parului pe fata si pe torace. Secretia de hormoni sexuali, care la pubertate inunda organismul, determina dezvoltarea caracterelor sexuale primare, secundare si tertiare (aparitia instinctului sexual)."" Pentru informatii mai complete citeste urmatorul material : http://www.sfatmedical.ro/......ganismului

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Pai la 15 ani, banuiesc ca stii daca ai ceva probleme "acolo jos", sau nu. Testicule functionale inseamna in primul rand erectie. Banuiesc ca nu ai probleme de genul asta, daca nu le-ai mentionat, deci eu nu cred ca ar trebui sa-ti faci griji.
La calitatea spermei si altele, e prea tarziu sa te gandesti. Abia dupa 18, chiar mai tarziu, devii barbat in toate "colturile" corpului.
Eu nu cred ca are vreo legatura vocea cu... Restul.

| 7878787 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Pai asta e faza ca am o problema "acolo jos", sunt "slab dezvoltat " si nu am ej@culat inca....nu mi-au crescut nici testiculele, mi-au crescut, dar foarte putin si ori cat as face "laba" nu iese nimic.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru 7878787):

Du-te la medicul de familie, si spune-i ca ai vrea sa discuti despre lucrurile astea, poate iti da o trimitere undeva, sau faci niste analize hormonale.
Oricum, 15 ani nu e tarziu pentru prima ej@culare, abia dupa 16 ani, poti trage semnale de alarma, insa analizele e bine sa le faci din timp.

| 7878787 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Medicul de familie e femeie si mor de rusine sa ii spun asa ceva, analizele hormonale unde se fac?

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru 7878787):

Un prieten a facut o boala a pielii de pe penis (nu mai stiu cum se numeste, stiu ca e boala genetica), si s-a dus la doctorita cu penisul umflat, ca al unui negrotei. D-ra doctor a luat o manusa, l-a rugat sa i-o arate, si a mai si examinat-o de aproape laughing
Aia situatie jenanta! Dar a trecut de eveniment, chiar s-a distrat pe baza lui.
Pentru analize, tot trebuie sa discuti cu medicul de familie, ca sa primesti trimitere, sa faci analizele gratuit. S-ar putea chiar sa te trimita la un medic de specialitate, daca dansa are alte specializari.
Analizele hormonale, sunt tot cu recoltare de sange, la aceleasi laboratoare de analize.

| ywar a răspuns:

Pai, faci asa: Te arunci pa' una' si vezi ce poti face cu putulica. Daca tine, esti "valabel". Daca nu tine: carpa... happy

| 7878787 explică (pentru ywar):

Auzi acolo " putulica" laughing)))

| niki1003 a răspuns:

Stai linistit si nu crede in toate prostiile. unii baieti se maturizeaza mai repede altii mai incet dar in nici un caz nu iti va ramane vocea asa

| 7878787 explică (pentru niki1003):

Tu de unde stii? Cati ani ai?

| niki1003 a răspuns (pentru 7878787):

17 dar tatal meu este doctor si am mai auzit cazuri de genul acesta

| 7878787 explică (pentru niki1003):

In ce specialitate?