anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut TPU, am o problema am varsta de 20 ani iar iubita mea varsta de 18ani, suntem de aproape 7luni împreună toate bune și frumoase.Ne înțelegem super bine, ne iubim.Dar pe mine ma deranjează trecutul ei(parteneri sexuali a avut doar 2 înaintea mea cu care a avut si relatie)și alte combinații cu care doar s-a pupat.Lucrul asta mi l a spus de la început pentru ca eu am întrebat o și ea a fost destul de open minded.Pe mine ma deranjează faptul ca ea în trecut a fost o fata naiva,ușor de dus de nas care se atașa aproape de oricine. Dupa mai multe reproșuri din partea mea ea mi-a garantat ca nu mai e asa și nici nu va mai fii vreodată.V am zis noi ne înțelegem super bine, ea e foarte sincera cu mine mereu și eu chiar țin la ea.Dar ma deranjează lucrul asta, ce e de făcut?

21 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Da-i pace daca te deranjeaza trecutul ei, ca toata viata ii vei scoate ochii cu prostia asta, desi nu ai nici un drept sa-i reprosezi nimic, fiindca ce a fost inainte de tine, nu este problema ta.

Ma indoiesc ca va intelegeti super bine, odata ce spui ca te deranjeaza relatiile ei anterioare, fiind doar o minciuna pe care ti-o spui pe moment, dar cand ramai singur iese la iveala frustrarea care te macina.
Chiar si dupa ce ti-a promis ca nu mai este asa, tu tot frustrat esti, mergand pe forumuri sa intrebi ce s afaci fiindca te deranjeaza foarte tare.
Cand esti atat de gelos cum esti tu, pierzi fata iubita, fiindca nimeni nu rezista langa un asemenea om.

Gelozia este o boala psihica serioasa care se naste din frustrare, ura, indoiala, control si manipulare si distruge incet-incet toata dragostea, ajungandu-se la ura si in final despartire.

| anonimul0724 a răspuns (pentru Violleta2022):

Dar nu vreau sa pun punct pentru niște lucruri care le-a făcut în trecut, cu mine se comporta exemplar si se vede clar ca ma iubește

| Violleta2022 a răspuns (pentru anonimul0724):

Daca nu incetezi cu gelozia, o sa puna ea punct, fiindca pe tine te macina si nu vei inceta.

Uite, exemplu cel mai clar, azi, aici pe TPU, unde ai venit sa ceri sfaturi, desi fata ti-a promis ca se va schimba, tu continui sa nu o crezi deloc, de aceea ai si venit aici sa ne interbi pe noi. Neincrederea asta si gelozia care te macina, iti va afecta relatia.

| anonimul0724 a răspuns (pentru Violleta2022):

Deci problema clar e la mine.

| Violleta2022 a răspuns (pentru anonimul0724):

Da, problema este doar la tine, o gelozie fara sens si fara motiv, care te obsedeaza si nu vrei sa-i dai pace.

| dullcat a răspuns:

Buna.Nu te supara, ai o problema mare daca iti pasa atat de mult de trecutul cuiva, mai ales ca vorbim de doi parteneri sexuali.Din punctul meu de vedere denota ca ai extrem de putina incredere in tine si te compari la nivel subconstient cu tot felul de oameni, chiar si cei din trecut care nu mai au absolut nicio treaba cu prezentul in care va aflati voi doi.Not good. Iubirea asta de care vorbesti pare ca atarna de un fir de ata.Cauta sa mergi la psiholog pentru a afla de unde s-au nascut toate acestea inaluntrul tau, altfel neincrederea se va proiecta si in relatii viitoare.Crede-ma ca nu vrei asta.Bafta.

| relian a răspuns:

Eu zic de mai continui tot asa sigur te va lasa, laughing ai probleme cu capu amice.

Ce conteaza cea facut, cum a fost, ori ce s-a intamplat legat de ea cand a fost cu altii? Daca cu tine n-a facut nimic rau, tu ce faci, deja o ameninti, deja o avertizezi, ce anume?

Ca de lasat o sa te lase tot ea pe tine, nu tu pe ea laughing Auzi la el, il deranjeaza trwecutu fetei laughing dar trecutul spui ca stiai de la inceput, asa ai spus, deci care ar fi problema ta?

Odata ce fata ti-a spus ce a fost cu ea ce este cu ea, atunci la inceput, tu ai acceptat-o corect? Acu te-ai trezit dupa razboi, ca de fapt te derajjeaza ceva laughing sa fii sanatos, trebuie sa stii de cand ai aflat despre ea, cand ea personal ti-a spus toate alea.

Atunci trebuie sa spui ca te gindesti 2-3 zile, daca ai fi fost deranjat de trecutul ei, va vedeati fiecare de drumul lui.

Vii tu acu, te-ai trezit din somnn ca nu poti dormi bine din cauza trecutului ei laughing peste prajit, pistol cu apa.

Asculta ce spun, mult no sa dureze pana cand o sa te lase, tu esti din ala inrait, de abia ai inceput, o sa cauti sa controlezi femeia, sa stii tu tot, unde merge, cand merge, pe cine suna, cu cine vorbeste etc.

Bine nu te vad, esti o persona care vrea sa controleze tot, asta o sa te faca sa ramai singur cuc laughing o sa stai sa te uiti dupa pasari si stele

| Miruna333 a răspuns:

Sa treci peste. Fa terapie daca nu poti duce trecutul unei persoane. Ai fost super imatur pentru ca te-a mancat undeva sa intrebi ceva total irelevant, insa si pe ea, pentru ca ti-a raspuns.
Intimitatea celuilalt il priveste numai pe acela, asta daca nu te afecteaza direct pe tine, avand o relatie serioasa si pentru a nu fi expus la boli sexuale.
Daca este tecutul ei, nu ai dreptul sa intrebi vreun lucru.
Cu ce crezi ca ai ajutat-o sau ai contribuit benefic la relatia voastra din moment ce i-ai reprosat ca a fost,, naiva'' si se atasa usor de lume? E la indemana oricui sa judece, dar de inteles, mai rar. Tipul de atasament se formeaza in copilarie, incepand de la varsta de 2 ani. Prietena ta nu a avut vreo vina, a fost vina parintilor acesteia. Sa ii reprosezi, nu are vreun sens. Nimeni nu merita pe cineva langa care nu ii accepta trecutul si ii reproseaza acest lucru.
Pe ea nu ar trebui sa o deranjeze si trecutul tau? Sau tu ai fost vreun sfant? happy Asta inseamna ipocrizie

| anonimul0724 a răspuns (pentru Miruna333):

Crezi ca pot duce o relație fericita cu ea?

| Miruna333 a răspuns (pentru anonimul0724):

Cu mentalitatea ta, nu. Trebuie sa te schimbi, altfel nu.

| cruceLaGatDunhillLaBot a răspuns:

Iti spune fratele nu pune botul la femei folosite, expirate, desfacute, alterate, alea nu mai sunt ce au fost, alea au deja amprenta barbatilor din trecut si oricat de mult ai incerca tu sa te minti pe tine ca pe tine te iubeste, ea din cand in cand se mai gandeste si la trecut si probabil cand face sex cu tine te compara cu fostii ei parteneri adica daca tu ai fost obosit in ziua aia si n-ai avut cea mai buna performanta o sa se gandeasca "vai da fostul meu a facut sex mai bine cu mine si am fost satisfacuta, cu actualul meu parca nu mai e ce a fost" si iti spune fratele tau asa, tine fata asta pentru craci si cand ai posibilitatea sa gasesti o fata virgina, fara nicio relatie sa te bagi pe ea, nu te dedica total relatiei actuale si nu iti face planuri de viitor tine-o pentru craci frate.

| AdeLeu a răspuns:

Da, problema e la tine. Daca facea astazi ceva in prezent, era altceva. Trecutul nu te afecteaza pe tine cu nimic. Fiecare om are trecutul lui. Niciodata nu am raspuns la asa intrebari atat de personale de trecut si nici nu am intrebat la randul meu. Ai probleme cu stima de sine

| AnonimA7419 a răspuns:

''(parteneri sexuali a avut doar 2 înaintea mea cu care a avut si relatie)''
Interesant.
''Dar ma deranjează lucrul asta, ce e de făcut?''
Sa iti vezi de drum.

| anonimul0724 a răspuns (pentru AnonimA7419):

La mine e problema sau la ea?

| AnonimA7419 a răspuns (pentru anonimul0724):

La ea ca deja a inceput sa se culce cu cine nimereste si la tine pentru ca nu o accepti asa cum e.
Nu merge asa.

Nu s-a culcat cu cine a nimerit, a avut 2 foști iubiți cu care a avut si relatie

Crezi? Cum te-ai simti ca plimbandu-te cu ea sa apara unul si sa o salute eventual sa o pipaie pe sani si fund ca deh se cunosc ca a mai pus el mana si pe altele? Poti trece cu vederea? Poate tine legatura cu ei si se mai intalnesc pe ascuns,
Nu-i asa ca nu ai vazut nimic pana acum? Nici nu ai sa vezi. Ea isi rezolva problema cu altii.

De unde pana unde ai tras tu aceasta concluzie?

| Miruna333 a răspuns (pentru AnonimA7419):

Asta e scenariul tau imaginar. In ce univers, mergem pe strada si ne apuca de toate cele fostii nostri doar pentru ca au facut asta in trecut? Aia ar fi boala psihica si s-ar duce frumos la puscarie pentru hartuire sexuala. Cati ai ai, sincer? 13?

| AnonimA7419 a răspuns (pentru Miruna333):

Asa se intampla, e cruda realitate.

Chestie de logica. Ai sa o experimentezi. Chiar daca nu-ti place. Probabil ai ceva parale si de aia ''sta'' cu tine. Va sta doar. Nu vei vedea nimic.