anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut TPU! Am o problemă cu părinții.Am aproape 16 ani, au foarte mari pretenții de la mine.Sunt clasa a 9 a si am intrat la un liceu bunicel pe profil mate-info dar e prea mult pentru mine.Nu ma gândeam ca o sa fie asa de greu dar ma stresează.Nu ma lasă să mai ies afara din casă decât pana la liceu și înapoi din cauză că au aflat ca fumez...dar asta tot din cauza lor.Ma stresează cu învățatul, ma înjură, îmi confisca telefonul înainte de culcare aproape mereu.Adevarul e ca nici eu nu prea-mi dau interesul cu școala.Dar acum în clasa a 9 a am vrut sa stau mai lejer ca am fost foarte stresat din cauza examenului la care am luat o nota destul de bună (8.62).Toți prietenii mei ies pe afara seara iar mereu găsesc scuze doar din cauza ca nu ma lasa ei sa ies.Si când ma lasă la ora 18 ma dispera cu telefoane sa vin acasă ca e târziu.Consider ca sunt destul de matur la aproape 16 ani sa stau măcar pana la ora 20-21 afară.Imi tot zic de varul meu care a ieșit inginer ca a învățat și a ajuns mare și ma enervează.Asa bun, dacă el a ajuns nu înseamnă că și eu trebuie sa ajung ca el.Si la liceu nici nu m-au lăsat sa aleg unde vreau sa merg, m-au obligat sa vin la liceu aici ca e mai aproape de casă și ca e liceu bun.I-am rugat măcar sa ma mute pe profil uman dar n-am cu cine.Si am câteva absențe ca na, e clasa a 9 a si mai pierdeam vremea cu colegii prin parc.Nu am foarte multe absențe.Am avut 37 din care au mai rămas doar 8 nemotivate. Ma amenință că o suna pe diriginta sa afle toate notele și situația mea școlară.
Cum sa-i fac sa-mi ofere puțin mai multă libertate?
Cum îi conving sa nu ma mai streseze în legătură cu școala?
Inteleg ca-mi vor binele dar e prea de tot.Afara ma lasa odată la 2 săptămâni vinerea între orele 14-18.
Va rog sa ma ajutați cu niște sfaturi!

Răspuns Câştigător
| RoxanaIoana108 a răspuns:

Buna! As putea purta cu tine o conversatie pe whapp, insta, ceva? Imi place tare mult acest subiect! Si eu am trecut prin asta si știu cat de greu este ca si adolescent sa iti pierzi cea mai frumoasa parte a vieții. Stai liniștit, poate vor înțelege singuri. Faza cu fumatul. Crede-ma, este ft daunatoare. Renunță la acest obicei. Trecand peste asta, încearcă sa porti o conversatie deschisa cu ei. Fii sincer si spune le tot ce te deranjează. Seara, cand va asezati la masa sau cand va uitati la un film împreună..Adu acest subiect in discuție. Eu la 15 ani ajunsesem destul de rau din acest motiv. Ascundeam foarte multe lucruri, nu am avut parte de conversatie în familie, am fumat si eu, într-adevăr, imi incepusem si viata sexuala..Repet, la 15 ani, fara ca nimeni sa știe. Eu nu recomand sa faci asta, dar ma dau drept exemplu. Incearca sa conversezi cu ei.

3 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Demonstrează prin comportament, atitudine și conversație că ești matur.