| Culcus a întrebat:

am o problemă destul de mare după părerea mea și anume faptul că eu sunt în clasa a X-a și pot să spun că nu am chiar niciun prieten, în afară de colegi, până și din clasă mă înțeleg mai bine cu câteva fete cu care am fost cu ele și în generală. Dar îi văd pe unii că au prieteni pe la toate clasele, ies în oraș, seara cu prietenii și eu chiar nu am cu cine. Mă înțeleg bine doar cu o singură persoană de la altă clasă cu care din nou am fost în generală. Mă simt diferit, singur câteodată. Eu nu sunt genul care să joace jocuri pe calculator, să joace fotbal, eu nu am jucat niciodată fotbal pentru că nu îmi place. Eu mă înțeleg foarte bine cu familia, am o familie mare și îmi place foarte mult să petrec timpul cu ea. În pauze colegii pun muzică, la nunți, botezuri etc. eu nu dansez decât la sârbe și hore pentru că astea sunt standard, dar pe melodii pop nu știu să dansez. Și nu sunt nici genul dur care să se bată. Nu s-a luat nimeni de mine până acum, dar chiar mă simt diferit, că nu am niciun prieten și tot ce am zis mai sus. La școală după cum am zis mă înțeleg și stau mai des cu fetele deoarece le cunoșteam dinainte, cu băieții mai puțin. Eu sunt și nou în clasa respectivă, deoarece am venit din clasa aX-a în clasa aia. Dar mă cunosc destul de bine cu ei. De exemplu ei au au ieșit într-o zi la pizza și pe mine nu m-au invitat și m-am simțit așa ciudat. Ce să fac? Cum sa îmi fac prieteni? Cum să mă vadă mai de treabă, să nu mai fiu așa plictisitor?

3 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să vorbești cu ei.

| Andreeush a răspuns:

Problema e că tu nu îți dai interesul să te integrezi într-un colectiv nou, stai mereu cu persoane pe care le știi din generală.
Cum să te invite cineva dacă tu nu faci un minim efort să arăți celor din jur că vrei să le fii prieten?
Încearcă să îți schimbi atitudinea, să vorbești cu cei din jurul tău.

| CosminCD a răspuns:

Cu toții suntem unici și diferiți. Fii fericit că ești diferit! Bucură-te de familie, de cei dragi. Dacă ești nou, vei ajunge să cunoști persoane noi, să interacționezi cu ei. Vezi tu, școala poate produce prietenii, dar nu știu cât de mult o face în mod real. Nu te strădui să-ți faci prieteni, fii tu, așa cum ești (pozitiv) și îți vei găsi prieteni din aria ta de pasiuni și activități. Toate vin pas cu pas. Nu te simți ciudat dacă ei nu te cheamă la activitățile lor. Încearcă, dacă nu, să te implici în activități care nu țin de școală, să cunoști persoane și din altă sferă. O prietenie nu se câștigă ușor. Succes să ai!