Teama de intuneric nu a putut fi determinata si nici explicata. Apare in copilarie si se poate agrava in perioada adolescentei transformandu-se in fobie. Pentru a evita pe cat posibil instalarea temerii incearca si citeste un roman bun, gandeste-te la proiectele tale de vacanta etc. Aportul de imagini pozitive impiedica instalarea panicii. Lasa peste noapte aprinsa o lampa de veghe, o veioza care sa ofere o lumina slaba, difuza. Dar daca angoasa persista nu ezita si mergi neaparat la un terapeut pentru a incerca sa se identifice cauzele mai ales daca sunt profunde. Se poate trata doar prin sedinte cu un expert psihoterapeut. Multa sanatate!
Cati ani ai? Cand eram copil, aveam si eu o oarecare teama, insa crescand, am uitat complet si, evident, nu-mi mai e frica absolut deloc de intuneric. Daca ai ajuns pe la 18 ani si ai aceasta problema, atunci da, e ceva de luat in seama, insa daca inca esti copil, stai linistit si lasa timpul sa rezolve.
Salut!
Ca sa scapi de aceasta temere a ta, incearca sa nu te mai gandesti asa mult la asta, adica la intuneric. Fa-te ca ploua si lasa-ti imaginatia deoparte.
Cam orice copil era speriat de parinti cand era mic, ca sa adoarma si sa numai planga. Daca deja ai o varsta mare, trebuie sa -ti pui niste semne de intrebare, ca, daca aude cineva ca ti-e frica de intuneric rade pana lesina. bafta si stai linistit nu te mai gandii asa mult la ceva banal.
Kazumy întreabă: