| florinpubg69 a întrebat:

Salut TPU! Am o problema, mereu cand vorbesc intr-un grup de oameni, pustani, prieteni etc. trebuie mereu sa se ia cineva de mine de orice fapt. Am zis fel si fel de chestii, ce as putea face? Si altceva ar fi, eu tin prea mult, de foarte multe ori la parerea oamenilor cand se uita la mine si cand vreau sa port ochelarii de soare, mi-e jena, rusine etc. de ce zice lumea, prietenii de mine ca" ba uite la ala poarta ochelari e cineva "

Răspuns Apreciat de Editori
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Atunci cand acele,, glume" ale lor au intrecut limita, spune-le.
Este mai bine sa le spui lor, decat noua, intrucat, oricate sfaturi de dragoste de sine ti-as da, ei tot nu o sa stie ca pe tine te doare ce iti zic. Comunicarea e cheia si daca sunt prieteni cu adevarat vor tine cont de ce te deranjeaza.
Iar daca se iau de tine si atunci, pur si simplu ignora-i.
Cel mai probabil:
-au avut si ei parte de acelasi tratament
-vor sa se afirme in anturaj si sa fie validati, dar nu stiu cum sa faca asta intr-un mod mai bun
-au o stima de sine extrem de scazuta

1 răspuns:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu mai vorbi in grupul de prieteni, vorbesti cu cate unul si eviti sa vorbesti tuturor, pentru ca nu-ti acorda incredere si nici nu te apreciaza, de aceea intervin peste tine.
Despre purtatul ochelarilor de soare, se face cand mergi pe strada si-i soare, cand stai la soare/plaja, nu cand ai un prieten in fata si vorbesti cu el, sau cand esti intr-un grup si conversati, fiindca atunci este lipsa de bun simt si respect pentru oricine ai in fata si-i vorbesti.