| mihaelacapsunika a întrebat:

Salut TPU,am o problema,mi-am pierdut telefonul si nu-l pot gasi, am citit pe google ca pot sa-l gasesc prin IMEI, dar programele sun virusate si nu mi se primeste nimic.Am incercat si prin goofle tot a fost in zadar, si e posibil ca la telefon sa fi scos simcardul.Varog spuneti cit timp va dura procesul de cautare cu ajutorul politiei prin IMEI si cit e costul.android

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Daca telefonul a fost gasit sau furat si este inchis, nu se poate gasi cu nimic.
Suna la firma ta de telefonie si spune-le sa-l blocheze, macar ala care ti l-a furat sa nu-l poata folosii.

| mihai69 a răspuns:

Tu nu poți găsi telefonul numai după IMEI. Nici operatorul de telefonie mobilă și nici poliția.
Operatorul de telefonie mobilă ar putea cel mult să blocheze acel IMEI, dar NUMAI în rețeaua lui. Ar trebui să mergi la toți operatorii GSM din țară pentru a putea bloca total acel telefon.
Și pentru ca lucrurile să fie și mai rele decât atât, din păcate, la noi NU e obligatoriu (cum e în SUA de exemplu) ca operatorii să blocheze aparatele furate / pierdute la cererea foștilor lor deținători.
Așadar, mai bine pune-i cruce.

| Divy a răspuns:

Poate dura o perioadă destul de mare, în funcție de datele prezentate și de risc deoarece știu o persoană care nu și-a mai recuperat telefonul, depinde de valoare lui