| Keepcalmandloveme a întrebat:

Am o problema.Prietena mea cea mai buna vrea sa se sinucidastraight face, i'am zis ca nu e bine ce face dar ea tot vrea.Va rog ajutati-macrying
dau funda.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fă-o să îţi spună cu adevărat motivul pentru care vrea să facă asta.Orice motiv ar avea, cu siguranţă nu este îndeajuns de mare pentru a face asta. Redă-i speranţa. Spune-i că nu trebuie să fie laşă să se sinucidă, ci trebuie să înfrunte tot în viaţă şi să-şi împlinească visele.Aminteşte-i că are o familie care o iubeşte şi dacă nu înţelege asta,dă-te exemplu pe tine. Tu o iubeşti şi dacă şi ea te iubeşte,nu trebuie să te lase singură. Acum se simte foarte rău şi de asta gândeşte aşa.Ia-o şi vorbeşte serios cu ea,iar dacă nu înţelege deloc, încearcă să vorbeşti cu familia ei. Chiar dacă se va supăra pe tine, viaţa ei contează mai mult. Baftă!

2 răspunsuri:
| valyshoru a răspuns:

In primul rand intreab-o de ce vrea sa se sinucida, analizeaza-i si tu problema si incercati amandoi sa gasiti o solutie daca zici ca ii esti prieten asa bun. Spune-i ca are o gramada de lucruri noi de descoperit in viata bla bla bla. Zi-i ce poate sa piarda, zi-i ca ajunge pe fundul iadului si nu mai poate sa primeasca pomeni. Ma rog, daca nu merge cu frumosu' incearca s-o sperii cu chestii din astea. Iti urez succes si e cel mai mare pakat.

| PatyKan a răspuns:

Vorbeste serios cu ea, explica-i ca sinuciderea nu e o solutie. Da-i motive sa traiasca, incearca sa o convingi sa nu faca gestul asta oricate probleme ar avea.
Cel mai bine e sa vorbesti cu parintii tai si cu parintii ei despre ceea ce are de gand sa faca amica ta.
Cel mai bine e sa mearga sa vb cu un psiholog...