anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

am o problema, sincer ma urasc, ma urasc din toata fiinta mea, ma urasc mai rau decat as ura o persoana care mi-a facut rau, pur si simplu nu ma pot impaca cu mine, mereu imi spun ca nu pot face nimic, ca nu sunt bun de nimic, ca nu voi realiza nimic si ca tot ce am facut e mic in comparatie cu faptele altora, nu mai tin minte ultima oara cand am fost mandru de mine, sa-mi zic si eu "bravo ma", cateodata te mai lauzi in sinea ta esti mandru de un lucru care l-ai facut, dar eu nimic, 0, nu ma pot incuraja, aproape ca nu ma mai pot uita in oglinda, chiar daca as vrea nu imi pot spune un lucru bun despre mine, nu pot, sunt la pamant cu increderea in sine, incerc din toate puterile sa-mi schimb situatia, sa-mi schimb viata, dar nimic nu imi reuseste, cei care stau prin jurul meu (amici/cunostinte) le merge bine, pe toti ii vad ca au distractie, succes, relatii, o duc bine si sunt fericiti, eu nu am nimic si ma apasa rau faptul ca simt ca nu am puterea sa fac nimic, asta e cea mai mare apasare care o am, chiar simt ca nu am putere deloc.
Nu stiu daca intelegeti ce spun, daca stiti cu adevarat ce inseamna sa nu fi multumit de tine din toate punctele de vedere, dupa parerea mea poate intelege doar cineva care a trecut la randul lui prin asta.
Astept un sfat, orice, pentru ca nu mai am puterea sa ma motivez singur, nu aduceti vorba de psiholog va rog, daca ati patit asa ceva spuneti-mi din exeprienta cum ati trecut peste, la mine dureaza de prea mult timp.
Funda

Răspuns Câştigător
| Doub a răspuns:

La un moment dat toti trecem prin etapa asta.Si eu eram la fel ca tine (inca mai am momente cand ma mai apuca), imi era teama de viitor, ma gandeam ca nu voi fi in stare sa fac nimic, ma uitam la cei din jurul meu si mi se parea minunat ce ei reusesc sa faca si eu nu.Pana intr-o zi cand mi-am dat seama si mi-am zis :"Bai, sunt penibila.De ce sa nu-mi traiesc eu viata si sa ma bucur de ea in loc sa stau sa-mi plang de mila...pentru ce?" Mi-am dat seama ca toate astea sunt in mintea mea.Ca EU imi controlez gandurile nu ele pe mine si usor usor am inceput sa ma schimb.Mi-am dat seama ca sunt speciala pentru ca Cineva minunat m-a creat pentru un scop pe pamant, sunt speciala pentru oamenii din jurul meu.Toti facem ceva sau cel putin toti avem un scop pe pamant. Uita-te in oglinda si spune"Da, pot! De ce nu as putea? Poate nu sunt la fel ca ceilalti oameni, dar cu siguranta sunt special in felul meu".Nu putem noi sa te schimbam, trebuie sa te schimbi tu! Accepta-te asa cum esti si fii mandru de ceea ce esti!

5 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da.e aiurea ..si eu am avut starea asta insa am reusit sa trec peste ea..Cum? SIMPLU. M-am dus si m-am angajat ca ospatarita, desi nu stiam obsolut nimic.laughing Acolo am cunoscut o multime de persoane care m-au ajutat, dar si carora... Insa, acolo m-am dus 0, am reusit sa fiu mandra de mine cand m-a facut ospatarita si eram f independent. insa asta nu se schimbaa cu nimic,, ceea ce te schimba is oamenii. oamenii care iti zambesc, care te fac sa uiti de probleme, de ganduri ( intr-o zi m-am dus la lucru cu obrazu umflat, deoarece am avut o operatie la masea, dar sa stii ca toti clientii radeau cu mine si nu stiu pe moment chiar ma amuzam..sau stai sa vezi intr-o zi m-a intrebat unu daca is logoditaa laughing da iti schimbi modu de a gandi,, nu stiu pe mine m-a ajutat mult experienta asta si intr-o luna as vrea sa ma agajez din nou deoarece is o pers foarte singuratica, nu prea am prieteni, parinti stricti si toate elea dar sa stii ca ar merita sa incerci o experienta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu trebuie sa gandesti asa! Sa stii ca te inteleg perfect, si eu la un moment dat am inceput sa am astfel de ganduri, este foarte greu mereu sa te uiti la altii, si sa iti spui in sinea ta ca vrei sa fii si tu ca ei, dar nu poti pentru ca nu esti la fel de bun si nu vei reusi sa fii niciodata.
Am realizat ca nu e bine deloc sa gandesti asa, iti faci mai mult rau, incet-incet te distrugi cu astfel de ganduri, crede-ma! Gandeste-te ca esti sanatos, gandeste-te la un lucru pe care altii nu il pot face, gandeste-te ca esti tu si ca esti unic, iar nimeni nu este la fel ca tine, in lumea asta!
Este foarte greu doar sa stai acolo, privindu-i pe altii si ce viata frumoasa au, da, dar gandeste-te ca tu nu esti ca ei, si in acest moment esti sanatos, altii si-ar mai dori macar o zi sa traiasca dar nu au sansa aceasta. Si fara sa iti da seama, ca si mine, ca nu tot timpul pe care il avem vom suferi din cauza asta. Nu, cu timpul iti vei da seama ca ai un rost, pentru asta te-ai nascut si nu trebuie sa stai sa ii privesti pe toti si sa te chinui pentru ca nu esti ca ei. Nu ai absolut nicio vina, chiar daca nu acum, nici maine, dar tot intr-o zi vei vedea ca de fapt te vei ridica si iti vei da seama ca esti o persoana minunata, si ai si defecte, dar si calitati, ca oricare dintre noi! Este pacat sa gandesti asa, viata trebuie traita si cu bine si cu rau, chiar daca ai momente in care simti ca nu mai poti, totul este trecator, nu numai momentele frumoase, si aceste momente vor trece si va fi bine, pentru ca trebuie sa iti dai seama ca esti capabil de 1 milion de lucruri pe care altii nu le pot face, trebuie doar sa le descoperi! Tot sta in tine, nu trebuie sa depinzi de nimeni, si nici de parerea nimanui, nu trebuie sa iti fie rusine sa te uiti in oglinda, trebuie sa fii mandru de tine ca in acest moment inca esti aici, si esti bine chiar daca ai trecut prin astfel de momente! Si chiar daca iti poti spune ca acum esti bine, peste un timp chiar te vei privi in oglinda si iti vei spune ca esti mandru ca ai reusit sa infrunti slabiciunile cu care te confrunti acum. Ai incredere in mine si totul va fi bine, te inteleg mai bine decat cineva o poate face, totul este o chestiune de timp, tot ce simti acum va trece, pentru ca momentan nu vrei sa vezi cine esti cu adevarat, iti este frica sa realizezi asta si crezi ca nu are niciun rost atunci cand vezi atat de multa fericire in ceilalti oameni, dar iti vei da seama ca nu este asa, tu esti unic, oricat de trist esti acum, totul ce trebuie este sa te gandesti si la fericirea ta, nu numai sa ii privesti pe cei care sunt deja fericiti, asa eviti sansa pe care trebuie sa ti-o dai si sa te preocupi de tine insuti si sa te privesti pe tine, sa te analizezi pe tine, nu pe altii, atunci iti vei da seama ca ei nu sunt ca tine, si nu vor fi niciodata!

| TnCristinaa a răspuns:

Da stiu cum e...si acum simt asta..totusi ma resemnez..eu una nu fac nimic sa trec peste pentru ca nimic nu ma ajuta. poate timpul o va face

| AnonymousB a răspuns:

Si eu am avut momente cand ma simteam asa, si acum uneori sunt asa cand ma uit in jurul meu. Simt de parca nu as putea sa ma descurc la nimic, s in viitor voi fii praf. Eu uneori cand simt ca disper, ma asez in fata oglinzii si daca sunt plansa imi spus: tu idioato de ce plangi? pentru ceva ce nu merita. Ridicate fii curajoasa nu i lasa sa te doboare si chestii din astea, ma incurajez singura. Sau uneori mai scriu si prima oara scriu ce nu imi convine ce sentimente am iar dupa scriu ce as vrea sa fac, cum vreau sa fiu si ma automotivez. Poti vorbii cu un prieten ca sa te ajute, sau macar sa te descarci. Incearca sa mai vorbesti cu lumea, sa interactionezi cu persoane care sunt in aceiasi situatie. In primul rand trebuie sa iti vezi defectele si sa le faci sa dispara sa faci din defecte calitati, dupa uitate la calitatiile tale(si sa nu spui ca nu ai, ca stiu sigur ca ai ) gandeste-te la visul tau daca nu ai creaza unul, nu conteaza ce e. Interactioneaza cu lumea. Eu atunci cand ma uit in jurul meu si vad nu mai fericire, ma gandesc ca si ei au trecut prin multe pana sa ajunga acolo. Eu de ce sa nu lupt? de sa fiu eu aia mai slaba? Pe mine ma motiveaza faptul ca in lume nu rezisti daca nu esti puternic, si faptul ca trebuie sa le arat lumii ca pot ajunge undeva, ca pot fii cineva, si mai incolo am sa le dau eu peste nas, trebuie sa am incredere si puterea de a continua si chiar daca renunt pe moment si cred ca nu mai am putere, imi dau o palma si imi spun ca trebuie sa revin nu trebuie sa fiu slaba. happy Acceptate si invata sa ai ganduri pozitive, transforma viata ta un joc pe care tu il manuiesti.happy