| AlexAlxAlex a întrebat:

am o problema, sunt clasa a VIII-a si azi, profesoara noastra de engleza ne-a intrebat daca vrem sa sustinem acel test pentru intensiv engleza (implicit eu dau la mate-info), si am fost singurul din clasa care am spus da, iar profesoara mi-a zis ca e greu si stresant, mai bine ma razgandesc, si ca o eleva a luat 5.96, si nu l-a luat, si m-a intrebat la ce liceu vreau sa dau, si i-am zis ca Murgoci (Braila- Acesta fiind si cel mai bun din oras), ea mi-a zis ca nu am sanse, si a inceput sa ma descurajeze, eu i-am zis ca am luat: (a V-a 9.46, a VI-a 9.74, a VII-a 9.11, iar in a VIII-a o duc foarte bine, plus ca am profesorii noi care sunt foarte de treaba la romana si matematica, cu care sigur ies cu o medie frumusica), ea tot continua sa zica ca nu am sanse si tot asa, ca e greu la Murgoci, ca acolo trebuie sa ai media finala de 9.50 minim (eu cred ca voi avea, plus ca am facut calcul si pe cei 3 ani am media de 9.43, daca mai urc putin si in a 8 a si la examen, poate ajung), apoi am zis sa ii fac jocul si i-am zis ca: ok, atunci poate as alege Balcescu (aici se intra cam cu 8.82, cam asa), si ea tot imi zicea ca nu am nici acolo sanse, sa ma mai gandesc, si tot asa, plus de asta ca colegii mai raii tot spuneau asa la misto, ca doar visez, ca n-am sanse, si profesoara le "lua apararea", aceasta profesoara a avut ceva cu mine dintr-a V-a, eu cu unchiul meu vorbesc destul de bine engleza, dar la scoala doamna ma cam pune pe ultimu loc (sau cel putin incearca), cand aceasta profesoara s-a imbolnavit la un moment dat in clasa a VI a, a venit o alta doamna, iar in acel moment eram printre primii, iar aceea doamna ma lauda chiar.
Deci ce sa fac, sa trag tare si sa iau si examenu si intensiv engleza si sa ajung si la Balcescu sau Murgoci, sau sa "o ascult pe profa si sa o las asa"
Voi ce spuneti, dati-mi mai multe sfaturi, cum ati proceda, dau funda unui raspuns mai dezvoltat.

Răspuns Câştigător
| Bondarel99 a răspuns:

Doamne ferește, cum sa descurajeze un copil care chiar vrea sa facă ceva, care are aspirații? Cel mai bun lucru pe care îl poți face este sa o ignori și sa îți vezi in continuare de invatat, nu e deloc imposibil sa iei note mari dacă înveți, e chiar ușor, iar la engleza ala nu e test de olimpiada sau ceva, e de un nivel potrivit pentru un elev de liceu așa ca îl poți lua cu brio.

1 răspuns:
| gratargratar a răspuns:

Du-te si da examenul, ca nu e greu. Exista mai multe level-uri. Nu mai stiu care e cel de inceput... Diploma prinde bine la CV.

Deci pune-te pe invatat si lasa cainii sa latre.