Nu ai ce sa faci, din pacate. Probabil o sa isi dea seama la un moment dat ca nu este sanatos. Dar un fumator odata obisnuit este cam greu sa il convingi sa se lase.
Spune-le parintilor sa incerce sa discute cu ea si poate din respect pentru ei o sa inceteze. Oricum, la 19 ani nu cred ca munceste ca sa aiba banii ei si ar trebui sa aiba asta in vedere, daca tot fumeaza macar sa fumeze pe banii ei ca parintii nu ii dau pentru tigari.
Pai cand mi-a spus m-a rugat sa ramana intre noi, si nu isi cumpara ea tigari, ci ia de la prietenii cu care sta prin oras..si fumeaza 2-3 tigari pe zi
Daca tii la sanatatea ei atunci nu mai tine cont de ce te-a rugat ea si spune-le parintilor. E clar ca pe tine nu o sa te ia in considerare ca d'asta ti-a si marturisit, dar poate de parintii tai are un pic de jena, acum nu stiu ce sa zic.
Daca le-as spune parintilor mi-e teama ca as pierde toata prietenia dintre noi... as vrea sa pot rezolva fara sa implic parintii
Mi-e teama ca altfel nu poti, sunt sanse ca nici parintii sa nu poata.
Eu te inteleg pe tine, va spuneti un alteia tot si ai promis sa taci din gura dar totusi in joc e sanatatea ei, eu cred ca o sa-i ntreaca si o sa iti multumeasca la un moment dat ca i-ai deschis ochii.
Nu trebuie sa te implici foarte tare, daca ea iti respecta deciziile tale respecta-le si tu pe ale ei. Stiu e ceva rau, dar ea ca om matur asta a hotarat.
Vorbeste cu ea,explica-i ca e rau ce face, ca isi distruge sanatatea, ca provoaca dependenta si n-o sa le mai lase niciodata, etc.Dar daca ea nu vrea sa se lase nu ai ce sa ii faci, crede-ma.te straduiesti degeaba(e majora si poate sa faca ce vrea)...stiu ca e greu de crezut dar asta e raspunsul.H m m, e totusi majora dar daca nu munceste si nu fumeaza pe bani iei spune-le parintilor.
Daca a apucat cu tigarea in mana, n-ai sa o mai convingi nici daca vrei. Mai ales, ca e influentata si de prietenul ei .
Cea mai buna solutie, e sa vb. cu persoanele pe care ea le iubeste, eventual cu parintii, si sa-i rogi frumos sa vorbeasca cu ea. Daca nici asa nu merge, pur si simplu poti incepe sa-i spui :,, Mamaaa, ce ten urat ai, si ai si riduri, fiti-ar tigarile ale dracu', uite ce urata te-ai facut, si tot felul de din astea '' .
Fundoi? ♥ :*