Nu iti afecteaza cresterea[ unde ai mai auzit-o si pe asta] faza este ca daca nu tragi in piept poti avea cancer la gat. Si cand ai sa te faci mare ai sa fii urat/a [ sincer, cunosc persoane]. Eu zic sa te lasi acum de fumat ca sa nu devii.[.] si ca sa fuga toate fetele/ baieti de tiine. Si daca chiar iti place sa fumzi te poti apuca de pe la. 14/15 ani cam asa. Sper ca te-am ajutat. Oricum faci ce vrei. Si apropo eu am 13 ani:-s[ mda.] am fumat de la 11 ani:-s dar m-am lasat la 12 jumate am realizat [ ce ti-am spus tie mai sus].
P.S: si mie imi place sa fumez [ ma apuc mai tarziu.]
Bafta[ faci ce vrei]
Fundita?
Nu ma apuc mai taraziu din cauza ca... daca scoate tigarile de pe piata s-au le inlocuieste cu altele?
Asta insemna ca parintii tai au avut noroc mare sau bolile inca nu s au facut simtite.
Apuca te de fumat, pe la 25 ani nici sa urci scarile fara sa gafai nu ai sa reusesti.
Nu-ti opreste cresterea dar e clar si dovedit ca nu e bun tutunul pentru sanatate, dar e alegerea ta parerea mea este ca esti prea mic pentru acest viciu ar trebui sa mai astepti, tu decizi.
La 12 ani ar trebui sa ai alte preocupari [scoala, familia, prietenii.] nu sa fumezi etc. . Daca incepi sa fumezi acum te-ai gandit la riscurile care poti sa le ai peste cativa ani? Tutunul iti creeaza foarte multe probleme in viitor. Daca intr-adevar iti place sa fumezi. apuca-te peste cativa ani [3-4-5 ani, asa], dar nu de la varsta asta.