In general, mintea adolescentilor functioneaza foarte ciudat. Este perioada in care corpul si mintea trec prin niste schimbari. Am observat, si eu, ca la mine in clasa exista anumite grupuri. Unii nu vorbesc aproape nicio data pentru ca se considera unii pe altii fraieri sau fitosi sau imaturi. Ca la orice varsta, adolescentii formeaza grupuri pentru ca pur si simplu au mai multe lucruri in comun. Faptul ca nu socializeaza si cu membrii altor grupuri depinde de aspecte mai delicate. Unii se evita pur si simplu din antipatie.
Eu nicio data nu m-am integrat intr-un grup anume din clasa pentru ca ar insemna sa ii neglijez pe altii. Am vrut sa ma inteleg cu toti, dar este incredibil cate barfe pot scorni aceste grupulete unele despre altele. Conceptul de "unitate" a disparut. Poate, mai tarziu, ne vom maturiza si vom lasa la o parte lipsa de respect si mistocareala generata de aceasta lipsa de intelegere si comunicare.
Tinerii,nu din ziua de azi au inceput cu creearea de grupuri,ci de mult. Dupa cum stii,si cum banuiesc si eu,America este tara care inventeaza mereu ceva,iar celelalte tari ii copiaza. De exemplu: X Factor, America's Got Talent, Who wants to be a millionaire. Iar lista e mare. Treaba cu grupurile e cam asemanarea cu facultatile din America, care de fapt sunt fraternitati, suroritati, gen Alfa Beta Pi, Omega Lambda Nu, etc.
Alice_6278 întreabă:
Andreiu201 întreabă:
Alexbrg21 întreabă: