Deci a avut un verisor de al meu, el find mic a suferit o interventie chirurgicala.
1. Diagnostic
Diagnosticul pozitiv si diferential al fimozei a fost dealugul anilor mult discutat. Se incearca sa se faca distinctia intre o fimoza reala si alte conditii ce se manifesta cu stramptorarea reala sau aparenta a preputului. Astfel unele tari au o incidenta de 1-2%, pe cand altele reclama o incidenta de 8-10% medicii fiind mai lejeri in punerea acestui diagnostic. Indiferent de disputele medicale, orice fimoza care deranjeaza sau va deranja pe viitor pacientul nu trebuie neglijata iar un diagnostic corect trebuie pus ca sa beneficieze de tratamentul adecvat.
Medicii la care trebuie apelat: medicul de familie, ulterior pediatru si chirurg urolog pediatru pentru copii si chirurg urolog pentru adolescenti si adulti.
Daca pacientul ignora fimoza se poate complica cu parafimoza ce reprezinta o urgenta medicala: preputul strampt stranguleaza glandul penisului intrerupand circulatia locala, organul capatand o nuanta visinie; durerea poate fi de diferite grade in acest context.
O alta complicatie ar fi obstructia urinara, intalnita mai ales la copii care nu sunt constienti de faptul ca nu e normal sa nu mai urineze pentru perioade lungi de timp. Si aceasta conditie este o urgenta medicala putand duce pana la insuficienta renala acuta.
2.Simptome
La adolescenti fimoza se poate evidentia la primele erectii cand poate aparea un disconfort de diferite grade. Bineinteles ca acest fapt va duce la repercusiuni in activitatea sexuala, acesta fiind motiv cel mai adesea relatat de catre pacienti la primul lor control medical.
3.Pentru adolescenti/adulti se recomanda acelasi tratament, decalotarea repetata a penisului – procedeul Beauge, manopera uneori sinonima cu masturbarea.
In orice caz nu trebuie neglijata igiena locala adecvata, acest fapt fiind demonstrat ca protectiv in cazul aparitiei fimozei.
Atentie ca acest tratament trebuie inceput doar cu indicatia medicului. Depinzand de gradul fimozei si cauza acesteia se aplica tratament diferential. In unele cazuri situatia se rezolva doar prin aplicarea locala de creme cu antibiotic sau corticosteroizi.
Chirurgia daca nu deranjaza sau e o urgenta a copilului, se recomanda a fi amanata pana in adolescenta unde baiatul poate sa isi dea consimtamantul asupra tipului de tratament pentru ca se schimba aspectul organului si poate sa scada placerea sexuala. Depinzand de conformatie se poate face circumcizie sau preputoplastie, caz in care se incearca sa se pastreze conformatia normala a elementelor anatomice. Daca fimoza nu e reala ci e cauzata de alte conditii, gen frenul prea scurt, se corecteaza chirurgical acest lucru sectionandu-se frenul.
Fimoza este uneori o conditie ce necesita interventie medicala prompta prin chirurgie insa poate fi prevenita in cele mai multe cazuri prin inspectarea de catre parinti a bebelusului si sustinerea unei igiene locale adecvate. Orice problema medicala aparuta nu trebuie neglijata si necesita un control timpuriu intr-un cabinet de specialitate.
Hmm si 4. Interventia chirurgicala.
Ok, ti-am precizat eu mai sus ceva, dar cel mai sigur ar fi sa mergi la un doctor el va sti ce sa faca, si vei sti si tu daca e de interventie, sau de tratat, si vei fi mai linistit.
Bafta! Funda?
Sunt multe feluri de fimoza, spun din propia experienta deoarece eu puteam sa decalotez dar cand decalotam ma strangea pielea aceea care se facea ca un snur in jurul capatului penisului, am fost la medic, mi-a spus ca o sa imi dea o crema cu care trebuie sa ma dau doua ori pe zi timpe de trei luni si daca nu imi trece o sa se ajunga la interventia chirurgicala care era in felul urmator cea partiala si cea totala la cea partiala iti taie pielea aceea putin si o largeste si la cea totala iti taie tota pielea aceea care e cu probleme, problema este ca eu aveam 14 ani pe atunci, acum am 16 suntem de seama si a zis ca la prima metoda, la cea partiala dupa interventie s-ar putea sa fie mai rau deoarece eu aveam penisul aproape de adult si tesutul fibros, tu ai 16 cred ca asa il ai si tu, iar operatia asta functioneaza la copii, nu prea la adolescenti si mi-a zis ca sunt sanse de 50% sa mergea cu cea partiala, noroc ca mi-a trecut cu crema, du-te la un medic specialist si o sa iti recomande el o crema sau sa iti spuna ce proble ai mai exact!
Penaaaa1 întreabă: