| Alex00990 a întrebat:

Am si eu o problema, probabil tipica adolescentilor.
Nu ma inteleg cu parintii mei mai deloc, mai ales cu tata. Motivul este mentalitatea. Traiesc la sat si urasc asta. Cel putin tatal meu are o mentalitate invechita si nu vreau sa par arogant, dar lumea se schimba. Ma cert cu ei mai mereu si ma simt prost uneori ca nu sunt ca ei. Eu sunt mai interesat de cultura, de informatie, de progres, vreau sa imi depasesc conditia mereu, sa invat lucruri noi, etc.
Cum as putea sa fac sa nu ma mai cert cu ei sau orice sfat cu privire la situatia mea este binevenit.
Mersi foarte mult!

3 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să cauți ce se cheamă un pivot, un punct de sprijin.
Este ceva care vă unește, filiația plus traiul în comun.
Este ceva ce vă desparte, viziunea despre viață și aspirațiile.
Unde se întâlnesc acestea? În zona dialogului.
Ce ar trebui să se întâmple ca să consideri problema rezolvată?
Să eliminini din dialog ostilitatea tatălui.
Ce are el ca atu în dispută? Poziția de provider material - mâncare și securitate- acoperișul de deasupra capului, acoperișul casei.
Astfel dta lupți cu un context ce depășește afirmațiile tatălui din
discuția în contradictoriu.
Care este dezavantajul dtale în conflict?
Argumentele dtale sunt doar verbale, au la bază doar viziunea dtale care este pur intelectuală.
Ce mai are tatăl ca atu, o experiență de viață, proceduri de supraviețuire verificate în practică, el poate să aducă ca argument propria viață, pe când sta numai așteptări și argumente teoretice despre cultură, informație progres. lumea care se schimbă. Acestea nu fac parte din viziunea lui, nu are nevoie de ele, le respinge, căci îi schimbă lui statu quo, și confortul existenței asigurate de situația actuală.
Concluzia este că într-o discuție verbală, dta nu ai șanse să schimbi atitudinea și mentalitatea tatălui dtale, orice asemenea abordare este sortită eșecului.
Soluția să învingi în asemenea situație este să nu intri în conflict.
Asta presupune să nu mai fiți prieteni, și să accepți asta, fără a fi inamici.
Ce urmează? Ca dta să reușești să îți câștigi independența de o manieră oarecare. Nu cunosc situația dtale concretă, vârsta, localitatea oportunitățile, ca să pot da sfaturi concrete care să te aducă la situația de independență.

| Andreeush a răspuns:

Ai putea să îi ignori, tatăl tău are altă mentalitate pe care tu nu o vei putea schimba.