| iancusteven a întrebat:

am si eu trei "problemute".

- Am 17 ani, as vrea sa fac si eu k1, mma dar mi-e frica ca nu voi invata, ca nu ma voi integra, ca nu voi fi acceptat, se uita restul la mine. Am o problema cu asta.

- Nu stiu sa vorbesc cu oamenii pe care nu ii cunosc. Pur si simplu nu stiu ce sa zic si cum sa ma comport.

- Cum imi pot face mai multi prieteni? Si sa ma inteleg bine cu ei, mie nu imi place sa fiu lingau, poate si asta e o problema.
Azi zic ca voi face tot ce imi propun, si ziua urmatoare buff...

Imi dati si mie niste raspunsuri? :-s
Multumesc mult, ofer funda.

Răspuns Câştigător
| cristimihailov a răspuns:

Salut,

Exista o teorie care spune ca daca te accepti pe tine atunci si altii te accepta.

Problemute:

1. Cresterea respectului si increderii in tine se poate obtine atat practicand sporturi martiale cat si orice alt sport care presupune jocul in echipa.

Personal, daca tii neaparat sa faci arte martiale, sa alegi o arta martiala care este mai usor de aplicat, care necesita concentrare mai multa.
La varsta de 19 ani este totusi cam tarziu sa te apuci de arte martiale normale, karate-x sau jiu-jitsu sau brazilian, etc. Personal te-as sfatui catre aikido sau de tipul acesta pentru a putea sa inveti sa stapanesti si eventualele tale neplaceri din viata.

In general in viata, ar trebui sa fii cine esti tu si nu ceea ce vor altii sa fii tu. Asa ca, e greu, e adevarat, sa incerci sa nu iti mai pese daca primesti aprobul sau dezaprobul celorlalti.

Nu este problema ta sa le ceri acordul sa faci sau sa nu faci ceva.

Incearca pe cat posibil sa respecti ideea ca libertatea ta se termina acolo unde incepe libertatea altuia. Si sa il iei la "misto" pe unul sau altul, nu reprezinta decat sa te iei pe tine la "misto" pe termen lung.

2. Daca te uiti pe youtube sau pe alte site-uri din acestea despre cum sa vorbesti cu oamenii, vei vedea ca totul nu este decat de fatada, o prezentare asupra vremii si alte chestii marunte. Asta ca sa intrii in discutie cu ei.

De ce ai vrea sa intrii in general in discutie cu oricine? Pentru ca s-ar putea sa nu vrei prieten pe oricine.

3. Prietenii in general au un lucru comun. Oricare ar fi acela, prietenii impartasesc o chestie comuna intre ei.

Personal te-as sfatui sa te gandesti ce iti place si sa gasesti prieteni care impart aceeasi chestie. De exemplu, mers in cluburi, mers la diverse cursuri de orice, deschis un site, scris un blog, cautat pe net oameni care au diverse hobbyuri, etc. Sunt foarte multe metode. Trebuie doar sa intelegi ca ai nevoie.

Si totusi, poate cel mai important lucru, ar trebui sa incerci sa iti scoti din minte ideea de "lingau".

Faptul ca il aprobi pe unul (desi nu face cine stie ce mare smecherie) sau faptul ca il incurajezi pe unul, sau faptul ca ii spui unuia ce mult inseamna ceea ce a realizat, sau unei fete ca este foarte draguta, cand ea nu este chiar asa... nu inseamna a fi lingau. Nu inseamna nici macar a fi politicos.

Inseamna doar sa arati respect si suport pentru persoanele carora aceste cuvinte chiar le sunt necesare. Aceste incurajari (pe care tu le vezi ca niste limbi) chiar le ajuta sa isi gaseasca forta de a merge mai departe.

Asa cum pentru tine imposibilitatea de a comunica cu altii este o chestie dificila... comparativ cu altii, acest lucru este foarte simplu. Asa cum tu ai nevoie de incurajare, asa au si altii.

Gandeste-te adanc la asta si vei intelege la un moment dat ce iti spun.

1 răspuns:
| cristimihailov a răspuns:

*Scuze, am scris gresit 19 in loc de 17