| NobodyButAnybody a întrebat:

Salut TPU!
Anul acesta intru în clasa a-8-a,nu prea am fost atentă la lecțiile care s-au predat la materiile pentru examen iar în clasa a-7-a doamna profesoară de limba română nu prea ne-a predat și am unele pierderi.
Ajută daca scriu toate lecțiile din 5-7 respectiv 8 pentru evaluarea națională?

1 răspuns:
| isemilia a răspuns:

Depinde de cum inveti tu si de ce lipsuri ai. Pe mine ma ajuta sa structurez materia. La romana nu e greu, nu te stresa. Ti-as recomanda sa iti iei cartea de gramatica (una de Pana? Nu stiu exact. Oricum, e cea completa, alba cu niste litere galbene / albastre), te va ajuta enorm (mai ales daca nu s-a predat tot si nici nu ai fost atenta). Incearca sa citesti si sa faci modele de subiect, vei vedea ca partea de gramatica e foarte simpla. La matematica cred ca te-ar ajuta mult sa ai totul in acelasi loc (pe mine m-a ajutat mult sa am doar teoria, ca sa ma pot uuta oricand pe desene, teoreme, formule etc, fara sa le caut prea mult) si sa exersezi. Incearca sa reiei materia de a 7a anul asta (ce e in a 5a / a 6a nu prea are importanta - presupunand ca stii totusi lucrurile de baza), aia e cea mai importanta. Bafta!