Mama ta are mare dreptate. E foarte greu sa tii un caine in apartament. Face galagie, deranjeaza vecinii si nu in ultimul rand, lasa mizerie. Nu exista un caine care sa nu lase mizerie. Totusi, daca tot vrei si vrei incearca sa il convingi pe tatal tau, care are sanse mai mari sa-ti convinga mama. Daca nu vorbeste cu bunicii, pentru ca sunt mai intelegatori, etc. Alta solutie nu gasesc pentru. problema ta.
Băi, este foarte greu, să ai un câine la bloc.
Dacă câțelul se supără și latră că l-ai lăsat singur 8 ore, îți faci dușmani toți vecinii!
În București ar fi preferabil un câine mare, ca să te apere și de câinii maidanezi, că avem primari demenți, care nu au auzit de hingheri.
În schimb avem n societăți de protecția animalelor, pentru care javrele maidaneze, sunt mai importante decât oamenii.
Ce faci cu un câine așa mare, la bloc?
M-am gândit și eu să îmi cumpăr un cățel, dar am rămas cu gânditul, că aici în cartier sunt vreo zece câini maidanezi cam de mărimea unor lupi și încă vreo cinci mai mici.
Nu sunt mereu aceiași câini.
Din fericire, am scăpat fără să mă muște până acum, dar am grijă să îi ocolesc la distanță cât mai mare!
Asta ar lipsii să ies cu un cățel mic după mine, că toate javrele maidaneze s-ar lua de cățelul meu și de mine.
În alte sectoare și cartiere ale Bucureștiului, este același lucru.
Nu mai ai loc să umbli de atâția câini maidanezi.
Singura rasă de câini mai ca lumea, este câinele Chow - chow, care privește cu dispreț și la oameni și la câini!
Am văzut că maidanezi, nici nu au curajul să se apropie de un asemenea câine... dacă nu sunt în haită.
Ăsta este mai tăcut, nu latră așa mult ca alți câini, dar nu este foarte ușor de ținut nici un asemenea câine...
Ăștia sunt și niște câini foarte deștepți!
Într-o seară, mă trezisem să îmi fac cumpărăturile la 10 sau la 11 seara.
În magazin era stăpânul lui și l-a lăsat afară.
L-am văzut când am ieșit din magazin, și m-am uitat la el cu o oarecare simpatie, și el a realizat asta.
Dacă inițial s-a uitat cu dispreț la mine, văzând că mă uit la el cu simpatie, a început, să mă privească și al cu simpatie și să dea din coadă și parcă îmi zicea că dacă eu aș vrea să îl iau el, ar venii cu mine!
M-am gândit preț de câteva zecimi de secundă, că numai ăsta îmi lipsea, că eu abia reușesc să am grijă de mine, și că el ar fi o grijă în plus pentru mine.
El a înțeles ce gândeam eu și a început să se uite pe ușa magazinului, după stăpânul lui, și nu mi-a mai acordat nici o atenție.
De la început până la sfârșit eu nu am spus nimic cu gura și nici el nu a scos nici un sunet.
A fost ca o comunicare non verbală între mine și acel câine.
A mai fost o altă treabă cu un alt Chow-chow.
Era în piața Matache!
Erau 2 paznici cu un alt câine chow-chow și m-am uitat la câinele ăla și o babă care vindea la tarabă a văzut că mă uitam după câine.
A început să îmi zică că se când au venit ăștia cu câinele ăsta roșcat, nu o mai fură așa mult țiganii.
Că se tem de acest câine, care cum îi vede că fură, se repede la hoț.
După asta câinele a trecut foarte plin de el, pe lângă mine ( și pe lângă babă.).
M-am gândit că a auzit ce mi-a zis mie baba de la o distanță foarte mare, că a trecut pe lângă mine foarte plin de el, dar s-a oprit puțin și s-a uitat la mine lung, ca și cum ar fi vrut să zică că datorită lui se fură mai puțin.
După asta baba mi-a zis că acel câine înțelege ce vorbesc oamenii și că el a auzit cea ce mi-a zis ea despre el.
Și că ce mândru a trecut pe lângă noi, că ea l-a lăudat.
Că are și ea câine acasă, dar că nici un câine de la ei din comună, nu este așa deștept ca ăsta.
Asta nu înseamnă că toți câinii Chow-chow sunt deștepți, dar cei pe care i-am văzut eu de aproape, mi-a făcut o impresie bună.
Dacă stai la bloc, nu merge să ai câine.
Din păcate...
Dacă ai avea o casă cu curte, ar fi altă treabă.
Ție nu ți se întâmplă să te strici la stomac și să ai diaree.
Și cățelul se poate strica la stomac ...chiar dacă ar vrea, nu ar putea să facă caca la WC, dacă s-ar strica la burtă și tu ai fi la școală.
Teoretic mi-ar place să am un câine, dar practic am renunțat la idee de a îmi cumpăra un câine.
Beagle e una dintre cele mai energine si neastamparate rase. in 2-3 zile iti roade tot in casa, chiar si dresat
Ai putea sa-i spui mamei tale ca ti-l doresti foarte mult si ca vei lua unul deja dresat, cuminte si micut. Spune-i sa ii dea o sansa cainelui si daca nu e cuminte il dati altcuiva sau il duceti la un adapost de animale.Sigur va merge.