| BiaBybbyBia a întrebat:

Salut TPUwinking. As dori sa ma ajutati si pe mine. Deci ....mama a zis ca ma lasa sa fumez pentru ca stie ca oricum chiar daca zice NU, eu tot as face-o, dar pe ascuns, pentru ca asa am mai facut de vreo trei ori, m-a prins si ne-am certat. Si a zis ca pot sa fumez si de fata cu ea, dar acum cum sa ii spun eu ei ca as vrea sa ma apuc măcar o luna sau cum sa bat apropo? P.S: stiu ca nu este bine dar naaa, vreau sa fac asta. Am aproape 15 ani.

6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vrei sa faci asta pentru ca?! Pentru ca ai prietene care fac acelasi lucru, pentru ca e la moda sa-ti distrugi plamanii, pentru ca trebuie sa dam banii pe prostii, pentru ca e o senzatie excelenta, pentru ca e smecher, pentru ca este adrenalina > cine site daca ma prinde cineva < De asta? Adica naa... nu e normal! Si ai aproape, aproape 15 ani. Si vrei asta pentru o luna? Nu te supara pe mine, dar nu e ok. Deloc! In plus au zis ca anul asta se scumpesc tigarile laughing)

| Elena_Maria_Dragan_1992 a răspuns:

Draga mea. Mama ta ti-a dat voie sa faci pasul acela defata cu ea deoarece te iubeste, insa gandeste-te ce este in sufletul ei cand te vede fumand.Mai gandeste-te daca se merita sa iti risti viata si viitorul copiilor tai pentru un moft.
Eu nu fumez.si am 21 de ani, niciodata nu am fost tentata sa o fac deoarece am cateva persoane din familie care o fac si pentru care fumatul a devenit o dependenta.Nu posti spune ca te apuci si doar o luna asa de placere sau sa vezi cum este.Este un rau care ti-l faci si exista 2 variiante pe care eu o satraina ti le voi prezenta
1
http://bodygeek.ro/cancerul-pulmonar-cauze-si-tratament
2
https://www.google.ro/......ps?/search
dac alei avazut pe pachet si te-au traumatizat stai sa le vezi in realitate si mai mult decat atata pe pielea ta.Nu sunt mituri.Si eu ca asistenta medicala ti le pot confirma.
daca nici dupa asta nu vei inceta, e alegerea ta ce faci cu viata ta.
Succes!

| BiaBybbyBia explică:

Am niste probleme in familie, plus ca mai este si un baiat care eram împreuna cu el dar mama a zis ca nu mai am voie cu el...in fine, e lunga povestea. Deci daca ai stii cum sa ii spun ar fi bine. Eu prin activitatea de "a fuma" ma mai descarc. Stiu ca nu e bine, dar asta este. Nu mor acum de la inca un pachet.

| mODIN a răspuns (pentru BiaBybbyBia):

Pur si smiplu fa-o. Daca zici ca-ti da voie...

| BiaBybbyBia explică:

Va multumesc tuturor. Nu stiu cui sa ii dau funda deoarece toti m-ati ajutat sa nu mai am in gand acest lucru de a începe din-nou sa fumez. Am prins "acest obicei'' (daca pot spune asa) de la baiatul la care eu țin foarte mult(el fumeaza de foarte mult timp). De chestia cu fumatul am reusit sa scap acum, cu ajutorul vostru, dar mai am acum problema cu baiatul acela, pentru ca țin muuuuult la el (si invers- ca daca nu era si din partea lui, poate scăpăm mai repede ). Este adevarat, mama tine mult la mine(si eu la ea) si nu i-ar plăcea sa fac chestia asta.

| Dubi19 a răspuns:

Waw ai aproape 15 ani...ei si ce ii cu asta? nu esti destul de mare! Si am citit mai jos ca tu prin fumat te descarci, sa fim seriosi ce probleme ar putea avea un copil de 15 ani incat sa se descarce?
Probleme in familie? scuza-ma dar daca tu crezi ca daca fumezi acestea se evapora te inseli, pentru parintii tai faptul ca fumezi e doar o problema in plus. Iar faptul ca te lasa, e pentru ca te iubesc, pentru ca nu vor sa faci ceva prostii ascunzandu-te.
Te-ai despartit de iubit? Ei si? Nu e singurul baiat pe lumea asta, intelege ca ati avut o poveste de iubire frumoasa dar ca din anumite motive ea s-a terminat! E greu, chiar foarte greu, stiu, am trecut si eu prin asta!
Dar draguto, fumatul nu e solutia, crede-ma pe mine si pe restul care spun aceeasi parere! Daca prieteni tai o fac nu inseamna ca si tu fei fii o marioneta a scoli tale, a scocietatii, a prietenilor. Dovesdeste ca esti tare, nuo copie a unei capriuciu dumator pentru viitoarea ta viata, pentru copii tai.
Candeste-te ca vei ajunge la 40 de ani si va trebuie sa tot mergi prin spitale, sau mai rau, cum te-ai simti daca ti-ar spune medicul ca nu vei mai avea mult de trait deoarece plamni nu mai suporta nimic. E adevarat ca un pachet nu te omora dar el creeaza dependenta si aduce moarte in planul nostru pamtesc, iar in plan divin e un pacat pentru ca iti strici interiorul, casa lui Dumnezeu.
Pentru o luna de ce nu iti dezvolti o abilitate, de ce nu vrei sa iei ore de chitara? pian? dans? canto?, de ce vrei sa fumezi? Nu are rost! E un moft, pentru care mai tarziu o sa regreti deaorece in zilele nostre e mult mai periculos sa fumezi decat atunci cand au facut-o perintii nostri, De ce? Deoarece poluarea aerului atinge cot din ce in ce mai mari! gandeste-te la tine, la familia ta, la viitorul tau sot, la copii!