Da, acolo nu se face școală, se stă mai mult în pauze, că pauzele lungi și dese aduc succese.
Raspunsul dumneavoastra mi-a atras atentia.
Profesorii mei afirmau mereu contrariu.
Fac apel la amabilitatea dumneavoastra, rugandu-va sa detaliati.
Am glumit până la un punct.
Cu tonul ludic, jucăuș am vrut să atrag atenția și am reușit.
Ceva de genu, la Pompe Funebre, să scrii în vitrină - Aici se vând cuie de sicriu-. Ajutați-l să moară, noi ne ocupăm de restul-.
Și aveam în minte sistemul de învățâmânt din Finlanda
unde se pare, informații de pe net, dar din mai multe surse.
Elevii petrec la școală 3- 4 ore pe zi.
Profesorul nu trece repede de la o lecție la alta până când precedenta nu a fost doar memorată ci și înțeleasă bine.
Merg acasă cu lecția învățată.
Temele de casă sunt puține, rare, aproape inexistente.
Dau rareori sau deloc teste în cursul anului.
Cu toate acestea sunt cotați la teste internaționale ca cei mai bine pregătiți de pe glob.
Al doilea motiv este al unui studiu al meu, în sens de educație, și ca experiență personală din care rezultă că,
CREIERUL ca să dea o performanță bună când învață ceva nou, reușește să păstreze atenția, concentrarea 25-30 de minute, apoi se relaxează și nu mai intră în el.
Am făcut pentru asta un eseu,
https://dosarelexsikixxandquixoticfiles.blogspot.com/......ccese.html
Dacă vi se pare serios, ca un jam session la o înmormântare de negrotei în Niu Orliins, o să-l continui pentru dvs, când nu îmi e, că, de obicei, mi-e o lene de mă doare...
https://www.youtube.com/watch?v=r4_PRmHcyiU
Nu pot accesa studiul dumneavoastra.
Mi se pare interesat, cum un batran de 72 de ani priveste umorul negru.
Chiar astazi am vazut poza unui decedat pe portile unei biserici.
Vă invit la centenarul meu, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în 01.09. 2046.
Dacă nu reușesc, vă trimit un email după deces, să nu vă mai deranjați.
====
Asta o să o fac pe bune.
O să las adresa mea de email pe mâna unui prieten.
După ce medicii constată decesul, ca să nu le fac figura cu moartea clinică, tunelul de lumină și alte șmecherii din astea New Age, spun să trimită o virală prin email și pe siturile mele de socializare la cei n plus unul de prieteni de prieteni.
...
- Eu tocmai am murit. Voi ce mai faceți?
...
A doua circulară Post Mortem va fi tot de pe emailul meu, din partea familiei.
- Cu nețărmurită durere ( și topăind într-un picior de bucurie că s-a dus pe copcă, și în sfârșit am scăpat de el) vă anunțăm trista veste că la data de... a mierlit-o, a dat ortul popii. Îl plâng cu această ocazie și cei 1000 de bastarzi pe care îi are prin Spania, Belgia și în alte Sate Risipite ale Americii de Nord, Sud, Est și Vest.
După ceremonia de incinerare de la crematoriul din Moldovenești, vom recupera sicriul, careva fi la tombolă la masa de comemorare, impreună cu proteza dentară. Să nu lipsiți. Răposatul și-a donat toate organele care nu erau complet putrede, doar pătrunse un pic, pentru gulaș și papricaș, pentru care au fost sacrificați și cățălul lui iubit, și cotoiul. Clubul local al Sataniștilor vă va delecta cu dansuri macabre iar o orchestră punk cu Heltărskeltăr.
Ma simt noroc ca pot avea conversatii online, chiar discutii cu dumneavoastra.
Eu sunt din Cluj, dta mi se pare că ești din afară, right?
Sunt roman ce locuieste in Romania.
Clujul este mult, mult mai dezvoltat decat jedetul meu ( aici saracia e la ea acasa ) si nivelul de educatie a majoritatii locuitorilor... nah, asta-i viata.
Aici, speranta parca a pierit. Oamenii gandesc in niste parametrii delimitati de comunitate.
Visul maret de " a vedea lumea " poate fi indeplinit de cei care au norocul de a se naste in familii evoluate financiar si intelectual.
Imi aduc aminte de o vizita intr-un judet invecinat. Diferentele intre gradele de civilizatie dintre ei si noi erau vizibile, eram intr-o alta Romanie.
Daca tot am facut o repercusiune in timp, o alta amintire notabila este urmatoarea : in urma cu multi ani, am dialogat cu o tanara, o adolescenta ( era cu multi ani mai mare decat mine ), in autobuz, din mediul rural, venea catre resedinta judetului; era vizibil emotionata, pentru ca era in perioada sarbatorilor de iarna, pentru ea -care era saraca si semianalfabeta - era o experienta de neuitat, avea un zambet... care mi-a starnit un " conglomerat " de emotii.Cum privea ea uimita la ornamentele de Craciun de pe stalpi, care erau banale pentru mine ( ma intrebam de ce primaria nu aloca mai multe fonduri pentru pentru decoratii, ma plictisisem de vesnicele instalatii ).
Universul ei ara atat de ingust... ah, viata.
Se schimbă. colega, se schimbă încet încet, trebuie să ai răbdare.
Rabdare?
Aproape jumatate din populatia activa a judetului munceste in strainatate.
Sunt copii, in sate, care mulg vacile si curata cotetele fermierilor din sat. Vin munciti acasa, unde ii asteapta scandalul parintilor needucati, imi permit sa ii caracterizez chiar prosti.
Pentru ei nu exista cariera. Sper sa aiba norocul, ca un investitor sa isi faca mila.
Ce va simti cand vor vedea, la maturitate, vreun intelectual instarit ( de aceeasi varsta cu ei ) care coboara din automobilulul lui, imbracat in haine scumpe si care vorbeste o romana mai ciudata, pe care nu a auzit-o de la tanti Ileana sau de la mos Ion?
Te rog notează ceea ce îți spun eu.
Am 72 de ani.
Sper că am dobândit o oarecare înțelepciune până la vârsta asta.
Mai sper să pot transmite această înțelepciune mai departe cui are nevoie de ea, și cui vrea să mă asculte.
Poate că dta ești unul din aceștia.
Să notezi și să meditezi la aceste cuvinte ale mele.
Regula lui Dănuț (persoană reală).
1. Dacă e să se facă se face, Iar dacă nu, nu.
2, Totul se întâmplă așa cum trebuie.
2. Se întâmplă ca noi să înțelegem anumite lucruri.
Care înțelege bine, care nu, nu.
=====
Ei, care e problema, cu ceva ca simți acela?
Cu faptul că pentru ei nu există carieră?
Ei sunt fire de nisip.
Ai citit nuvela mea despre firele de nisip?
https://dosarelexsikixxandquixoticfiles.blogspot.com/......-eseu.html
Hai să vedem lucrurile și din alt punct de vedere.
Să discutăm despre o țară îndepărtată ca Noua Zeelandă, undeva la Mama Dracului, undeva unde și-a înțărcat Dracul copii și Regina Victoria a Angliei nepoții și unde și-a trimis pușcăriașii să scape de ei, în Australia mai exact.
Și fiind românul nostru din Cluj, doar în concediu acolo, era la plajă.
Și a zis el, hai să vedem câți români sunt acum pe această plajă.
A găsit 45. 15 erau de la el din cartier.
Câți suntem noi în UE?
5 milioane.
Dacă ai vrea să ocupi o țară ( în cazul acesta un continent), nu ai trimite un detașament avansat de cercetare, desant diversiune și parașutare, DDP, o coloană a 5-a, împreună cu detașament de sabotaj ( țiganii noștri) înainte?
Dar deja suntem 5 milioane acolo!
Sunt orașe în Spania și Italia unde au ajuns consilieri la Primărie, este o mică localitate la intrarea în Madrid dinspre est unde se pare că sunt mai mulți decât localnicii, au apărut biserici românești care încheagă comunități românești cu sutele, caută pe Internet, o să le găsești în orice țară europeană, țigani cunoscuți de mine lucrează la fabrici în Norvegia.
Ei trimit câteva miliarde de Euro acasă, care echliibrează balanța de plăți a României, asta prin bancă plus ce mai aduc prin buzunar, care nu intră în statistici.
Aeroportul din Cluj, care deservește partea de vest a României, a ajuns la un milion de pasageri care trec pe aici, avioanele trec pe deasupra capului meu, unele cu frecvența de 5 minute unul după altul.
Acest tablou dta îl vezi, îl simți?
Nu, te îngrijorează doar niște scenarii negative.
Lucrurile trebuie văzute interconectate.
Noi avem nevoie de Europa, Europa are nevoie de noi.
Toate au un preț și acela trebuie plătit.
Interesante informatii, multumesc pentru ele.
Eu nu am calatorit, de aceea am ramas blocat la problemele comunitatii mele.
" Și fiind românul nostru din Cluj, doar în concediu acolo, era la plajă.
Și a zis el, hai să vedem câți români sunt acum pe această plajă.
A găsit 45. 15 erau de la el din cartier. "
Credeam ca acel clujan e chiar interlocutorul meu, adica dumneavoastra.
Poate eram eu, dar nu îmi place să mă laud.
Dacă am spus mai înainte că nu am călătorit înafară, nu înseamnă că nu am călătorit deloc, niciodată, nicăieri.
Sunt meserii în care nu călătorești cu pașaport, în care nu treci granița prin punctele de vamă, unde sosești într-un loc, rezolvi o problemă și apoi dispari.
Asta înseamnă că sugerez că sunt eu sau am fost din această categorie?
Ah, nu, dar, cam ca statul israelian.
Dacă este întrebat dacă deține sau nu arme nucleare, nici nu afirmă, dar nici nu neagă. Doar că nu participă la tratatul de neproliferare a armelor nucleare. Nici eu.
Ati fost trimis, in caliate de fizician, de regimul comunist, in Islael, intr-un schimb de experienta. Banuiesc.
Nu uitati sa imi raspundeti la intrebarea trimisa in privat.
In cer scuze initiatorului topicului, pentru ca am purtat o discutie privata.
Mulți bănuiesc multe despre mine, chiar și eu însumi.
Dar să ții cont de.
Mă semnez și Petrișor, astfel.
P. Trișor.
Cele trei idei mi se par... atat de simple, profunde, dar simple.
Imi amintesc de sfatul unei profesoare vaduve, nu o pot cita, ci doar parafraza : lasati lucrurile sa curga de la sine. Ea era convinsa ca toti cei din clasa tinem cu dintii la ceva, pentru asta ea ne-a dat acel sfat.
Cred ca acel asa zis sfat era doar o concluzie a unui om de peste 55 de ani, care si-a pierdut partenerul de viata si care nu mai avea idealuri marete.
Cum poti sa le spui unor tineri sa lase totul sa curga de la sine, sa nu mai tina cu dintii de ceva?
Este o rugăciune a alcoolicilor anonimi, probabil că nu este numai a lor, dar ei au adoptat-o, care sună cam așa.
Doamne ajută-mă să schimb lucrurile de pe lumea asta care sunt în puterea mea de a le schimba, și care trebuie schimbate, ajută-mă să mă abțin în a mă lupta cu lucrurile pe care eu nu le pot schimba. Ajută-mă să pot face diferența între ele.
Așa că, adevărul este undeva la mijloc între momentul când ești tânăr și crezi că poți să dai cu barda în cer, cum se zice că făceau strămoșii noștri daci, că trăgeau cu săgeata în sus, când erau mâniați pe Zamolxe, și înțelepciunea pe care o dobândești la 55 de ani.
Mai citește din Biblie Ecleziastul. Această carte a fost introdusă în Biblie ca să transmită ceva înțelepciune pe tema asta.
Nu fac propagandă religioasă. Sunt ateu.
" Adevarul este undeva la mijloc ". Oare intotdeauna este asa?
Eu nu as crede, in ciuda parerii unei alte profesoare " Intotdeauna, adevarul este undeva la mijloc ". Fara vreo aluzie la raspunsul profesoarei vaduve.
Adevărul nu este un lucru, este un proces.
Este negarea sumei greșelilor pe care le-ai făcut și în care ai crezut.
Este o părere la care îi acorzi valoare absolută dar care nu face doi bani.
Este o minciună mai greu de demistificat ca altele.
Ateismul neaga existenta divinitatii.
As putea sa va intreb care sunt argumentele dumneavoastra?
Nu am pentru divinitate o definiție clară.
Nu am ce să neg.
Neg când ce nega.
Îmi dați o definiție a divinității și discutăm mai departe.
Pe logică.
Logos = vorbire= cuvânt. (La început a fost Cuvântul din Biblie) Cuvântul = egal legile logicii.
Logosul, vorbirea, nu sunt glume de la Standup Comedy.
Ele sunt unelte ale vieții, sunt unelte de supraviețuire. Când e vorba de supraviețuire nu este loc de glume, râdem mai târziu.
Cu ele comunicăm, pe ele se bazează nivelul social al vieții umane.
Cu ele comunicăm despre lume (mediu extern, univers), căci în ea trăim.
Dar când trăim în acest univers, noi cu universul formăm un tot unitar.
Ca să înțelegi mai ușor asta, gândește-te la niște ființe, pești și altele care trăiesc în ocean la 5000 de metri adâncime. Le poți vedea pe You Tube. Seamănă cu noi. De ce nu? Mediul extern le formează.
Le aduci aici? Explodează, căci ele sunt una cu mediul acela de acolo unde presiunea este... vezi pe Google.
Să revenim.
Limbajul uman este mediul social de comunicare, despre univers.
El este construit astfel, pas cu pas, ca să pot înțelege mediul
( peștii de pe fundul mării și-au construit alt limbaj).
Iar mediul uman nu este doar cartierul tău și plimbarea până la școală, alimentara sau terenul de joacă.
Universul oamenilor cuprinde întreaga cunoaștere, până la marginile universului cunoscut acum, la 13 miliarde de ani lumină distanță.
Pentru că eu sunt fizician, orizontul meu pare limitat doar pentru cei ce nu înțeleg fizica.
Dar am niște fundamente pe care mă bazez.
Unul din ele este limbajul iar un fundament al limbajului sunt legile logicii.
Acestea sunt extraordinar de puternice.
Pe ele îmi bazez această siguranță.
Mi-am amintit de micile dezbateri pe care le-am avut cu cativa colegi si de reflectiile mele asupra : puterii cuvantului, cunoasterea paradisiaca si cea luciferica ( teoritizata de Lucian Blaga ), limbajele din diverse medii sociale (am multa experienta pe tema aceasta ).
In ceea ce priveste mediul social, cred ca el este stratificat.
As mai aduga cate ceva, dar uneori vin toate deodata si mi-e dificil sa le organizez.
Conostintele dumneavoastra va permit sa intelegeti ce e dincolo de " casa noastra " -Terra.