anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

as vrea sa intreb cum as putea sa mi dau tatăl vitreg in judecată pentru violenta, injurii si multe altele, cazul este unul mai delicat, credeți-ma ca nu are rost sa dezvolt, dar cel mai rau mi se pare faptul ca a lovit o pe mama de fata cu fratele meu care are 4 ani, va, vreau doar sa stiu daca pot sa l dau in judecată la 16 ani, pentru ca acesta ma amenință ca ma da afara din casa la orice greseala (nimicuri nu chestii serioase) si daca pot sa l dau in judecată si sa l forțez sa mi plătească pensie alimentara sau ceva ..macar pana la 18 ani, pentru ca el are o problema cu existența mea, nu cu a mamei sau a fratelui meu, repet..nu are rost sa dezvolt, va rog mult sa nu comentati fara rost, este o problema sensibilă p.s: am 15 ani si vreau sa stiu daca pot face asta macar la 16

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Pana la 18 ani nu ai nici un drept legals a dai pe cineva in judecata.
Daca esti atacata, batut sau maltratat de tatal vitreg, poti depune plangere al politie si Politia va investiga si il va pune sa plateasca amenda.
In caz de violenta fizica, se poate ca tu sa fii mutat intr-un Camin de copii pana la varsta de 18 ani.
Tatal vitreg nu are obligatia sa-ti plateasca pensie alimentara, doar tatal natural.

1 răspuns:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

La varsta asta singurul lucru care poti sa il faci este sa de duci la politie si sa spui sau macar sa ceri ajutorul unei rude sa se duca ei la politie