anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Asi dori ca cineva mai invarsta sa ma ajute si pe mine cu o tema, deoarece parintii mei sunt plecati in Germania si fara ajutorul lor nu pot sa rezolv asta. As aprecia foarte mult daca mati ajuta si va rog fara comentari ca "nu facem teme aici".

Faceti o investigatie in randul celor mai invarsta decat voi. Cereti-le sa va povesteasca despre viata lor din timpul dictaturii comuniste si sa dea exemple de situatii in care nu au putut sa spuna ce gandesc,au trebuit sa faca lucruri impotriva vointei lor, au trebuit sa aplice o masura gresita, desi stiau ca are consecinte grave, au trebuit sa participe la cultul personalitatii.

Am scris enuntul ca in carte deoarece nu vroiam sa ma exprim gresit. Deci va rog mult de tot sa ma ajutati daca puteti. Dau Funda +Vot +ce vreti voi

Răspuns Câştigător
| Louuder98 a răspuns:

In timpul comunismului nimeni nu avea dreptul la exprimare libera. La televizor se dadeau aproape tot timpul numai emisiuni cu Ceausescu,la fel si la radio. In unele zile,copii erau luati de la scoala si dusi in centrul orasului, unde venea Ceausescu, si trebuiau sa il aplaude si sa il laude, daca lipseau primeau nota scazuta la purtare. Fiecare adult avea un fel de card, cu care lua ratia de mancare o data pe luna (1 kg de faine, 1 litru de ulei...). Cu toate astea atunci nu existau someri, si toata lumea avea un serviciu sigur si stabil, si un acoperis deasupra capului.
Sper ca te-am ajutatwinking

1 răspuns:
| onasis1961 a răspuns:

Dacă vrei să devii senior:
Cum ajung senior?
Pentru a ajunge senior ai nevoie de 100 de raspunsuri postate in comunitate si 10 zile trecute de la crearea contului. Numarul de funde nu conteaza in aceasta situatie.