| georgica112 a întrebat:

Care ati mai citit pe TPU probabil ca ati mai vazut intrebarile mele. Tocmai am terminat de scris prima mea carte, care se numea "Intre rasarit si apus". Dar dupa o noua revizuire si o corectare drastica, mai bine zis ca am rescris-o din nou, i-am dat un alt titlu "Pasi spre rasarit"

Pe scurt: e vorba despre un tanar ce se trezeste din moarte clinica, si vede viata cu alti ochi. In timp ce iubita sa Eva, este tentata sa-l paraseasca in "peisaj" isi fac aparitia si alte personaje! Numai ca pentru Robert, aceasta schimbare nu va fi simpla si va avea obstacole de trecut! Va putea oare sa treaca peste acestea? Sa-si uite trecutul? Si mai ales....sa o pastreze pe Eva langa el?

Aceasta ar fi o scurta prezentare... dar urmeaza publicarea, in primavara aceasta cel mai probabil(Doamne Ajuta!).

Credeti ca ar avea "priza" ....adica ar citi cineva ...adolescentii mai ales!?

Ma intreb pentru ca acum toata lumea e fascinata de vampiri, magie si alte chestii de genu!

Astept mesaje si sugestii! Contactati-ma!

Iata un scurt fragment:

"De pe scari pana in vestibul, chiar si la etaj dar mai ales in bucatarie totul era ravasit, ii cuprindea acea stare, de veselie, durere si excitare. Robert era cel mai fericit dintre toti, combinatia prafurilor cu alcoolul in cantitati mari, nu ii priau, dar nici in ruptul capului nu vroia sa le arate ca ii e rau, ceea ce i-a fost fatal.

Nepasarea, dorinta arzatoare de a continua, fara sa ii mai dea atentie Evei, care se ingrijora privind cum barbatul cel mai important din viata sa, nu ii asculta cuvintele au facut-o sa tipe. S-a facut o liniste seaca, toti s-au intors spre ea, care ii sageta cu ochii ca de carbune. "

5 răspunsuri:
| corolav a răspuns:

În primul rînd că expresia „o nouă revizuire" este pleonastică.
„Revizuirea " în sine este o primă corectură a lucrării. „O nouă revizuire " înseamnă o " revizuire a revizuirii ", ceea ce nu reiese din enunțul tău.
Lipsesc multe virgule în context.
Folosești inadecvata formulă „vroia " în loc de „voia".
Momentul de început, al textului propus, pare a ne introduce în atmosfera unei juvenile orgii de băutură, droguri și sex, ( în lipsa de acasă a părinților ) ce pare a nu-i fi străină autorului.
Întrebarea ta „credeți că ar avea „priză"?, este parcă cel mai interesant lucru din tot textul scris de tine, în care vrei să ne arăți că nu ești străin de două din aspectele cuvîntului „priză", de aceea l-ai și exemplificat între ghilimele. O dată cu sensul de a „ a avea căutare, a putea fi apreciat ", și a doua oară ceea ce se numește „priză", în sensul unui limbaj al consumatorilor de droguri.
Doar din ceea ce am citit, pe mine nu m-ai convins și cu atît maipuțin pe un cititor de carte de la o oarecare editură.
Mai citește, mai învață limba română și apoi să te încumeți spre o astfel de încercare.
Poate știi mai bine limba engleză, și atunci încearcă să trimiți materialul la o editură britanică.

| georgica112 explică (pentru corolav):

Domnule/Doamna si comentariile negative sunt bine-venite, dar am vazut in acest comentariu nu criticism ci rautate!winking

| corolav a răspuns (pentru corolav):

Dragă prietene, în niciun caz răutate. Eu îți vorbesc de pe poziția unui individ care o viață întreagă s-a jucat cu cuvintele, cu cartea, cu scrisul.
Nu m-ar deranja cu nimic ca acum, la cei peste 65 de ai mei, să descopăr un real talent și să-i spun, dom*le, ești mare, scrie, că ai talent și n-ar fi exclus să reușești în viață de pe această platformă.
Ceea ce ți-am adus eu la cunoștință sînt adevăruri obiective și dacă nu vrei să fii conștient de acest lucru e îndeajuns de grav.
Pe de altă parte, nu te-am jignit, nu am ziz nimic cu răutate și, cel mai adesea, încurajările lingușitoare ale unor nechemați în materie sînt cu mult mai nocive decît un sfat, chiar dacă cu conotații negative, care te nemulțumește, dar vrea să fie corect în a-ți spune ce este greșit în ceea ce faci.
Și, de multe ori în viață, un șut în fund înseamnă un pas înainte.
Încearcă să gîndești că peste tot, printre oameni, aceștia se împart în PATRU categorii :
Cei care știu că știu.
Cei care știu că nu știu.
Cei care nu știu că știu.
Cei care nu știu că nu știu.
Prin răspunsul tău mă lași să înțeleg că și tu faci cumva parte din ultima categorie și, îmi pare rău să îți spun că aceștia sînt cei mai puțin dotați și cei mai periculoși.
În mod categoric

| georgica112 explică (pentru corolav):

Batranete placuta! La revedere! Va doresc multa sanatate!

| Ammy93 a răspuns:

Esti scriitoare? Ai putea sa-mi dai si mie povestea ta? Sau macar sa-mi spui de unde pot sa o iau?