| chrome_9921 a întrebat:

caut un lucru pe vara dar problema e ca am doar 16 ani ce imi puteti propune?

Răspuns Câştigător
| funxoxo a răspuns:

Pai ai 16 ani deci, din cate stiu eu poti sa-ti iei un job de vara(in cazul celor de 15 trebuie aprobarea parintilor), sunt diverse joburi care nu necesita foarte multe cunostinte:
-vanzatoare la vreun magazin sau cofetarie/patiserie, chelner, ...Sincer nu cred ca este chiar ceva din care sa ai foarte mult de castigat pentru ca, din cate imi aduc aminte trebuie 1 luna sa te tina sub supraveghere, si sa "se puna" a doua luna cu un salariu redus, iar de abia in a 3-a sa iti iei salariul normal oferit de angajator,ceea ce nu cred ca te avantajeaza foarte mult.
-Un sfat pe care ti-l dau este sa devi un reprezentant al unei firme(avon,oriflame...), si va trebui decat sa distribui prietenilor tai produse cosmetice, ceea ce, duopa parerea mea poate deveni chiar o pasiune pentru orice fata, iar tu vei dobandi o parte din costul produselor, si asa nu va trebui sa te trezesti dimineata sa mergi la munca si dupa 2 luni sa zici ca ai castigat 200 lei,si va trebui decat sa dai cataloage prietenilor tai si sa ii rogi sa mai zica si la altii de tine,plus ca vei beneficia de vo reducere la cosmetice si alte produse de la firma respectiva~in cazul in care esti fata
-Alt lucru ar fi distribuirea pliantelor in magazine mari(real,carrefour,cora...),este imposibil sa nu fi vazut pe nimeni care distribuie astfel de pliante,ai putea sa-i abordezi direct si sa ii intrebi daca exista si un loc pentru tina langa ei(o prietena de-a mea a facut asta)sau te poti alatura unui proiectde genul:salvati natura, in care de asemenea vei distribui pliante~in cazul in care esti baiat(sau fata)
->Fiind minor/a nu ai voie sa fi supus/a la efort fizic datorita faptului ca esti inca "un copil" in crestere (asa ne considera) si nu ai voie sa faci lucruri care iti pot dauna starii de sanatate sau te pot afecta fizic sau moral intr-un fel
->Poti lucra de asemenea intr-o fabrica, dar nu mai e ca atunci cand parintii nostri erau mici si isi gaseau peste tot de lucru, acum fiind un nr mic de fabrici
->un alt lucru pe care trebuie sa il sti este ca vei avea un numar redus de ore de munac fata de o persoana adulta(te poti documenta de pe internet)
->in ziua in care te vei decide sa te prezinti ai grija sa pari decent/a, sa ai grija la ce cuvinte folosesti, sa nu te pierzi cu firea
->consulta-te si cu parintii tai, ei te pot indruma in acest sens aratandu-ti un job potrivit(nu prea vor parintii sa isi vada copilul vanzand la taraba)

succes mult si sper ca te-am ajutat happy funda?

2 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| xDejaVuu a răspuns:

DEpinde...daca vrei sa lucrezi in domeniul constructiilor nu te sfatuiesc, eu am lucrat o vara intreaga(vara trecuta, aveam 15 ani) si acum am foarte mari dureri de spate!
Cautati un job usor!