| GriRazvan a întrebat:

Ce ma fac cu parul? am 17 ani si am impresia ca raman fara par. O fi si de la vreme? si chiar e normal 100 de fire pe zi? cand se regenereaza repede asa? Si la ce varsta nu se mai regenereaza nici un pic si exista posib sa raman fara par?

8 răspunsuri:
| Liviu a răspuns:

Incearca barbieritu in cap, poate are efecthappyeu o fac de cam 2 ani laughing dar o fac ca imi place sa fiu chelios, daca imi las parul sa creasca, ma sperii cat de des ehappy Dar niciodata nu il las mai mult de o saptamana, rar cand ma prinde 2 saptamani cand nu am chef de nimic happy (sunt si zile dinalea in care as prefera sa lenevescbig grin)

| GriRazvan explică (pentru Liviu):

Am citit pe net'u asta ...si zice ca nu are nicio treaba rasu' in cap.

| Liviu a răspuns (pentru GriRazvan):

Ehm,crede-ma,e ca cu parul de pe picioare la femei, cand da cu bigu le umple de par.Eu personal ma barbieresc in cap ca imi place sa fiu chelios.Incearcawinking

| pietrean a răspuns:

Stresul este principalul dusman.Ia suplimente cu B6, E, Zn, Se.Atentie si cu ce te speli:foloseste sampon adecvat paraului tau si nu te spala prea des.La 5-6 zile maxim.

| Wehrmacht a răspuns (pentru pietrean):

Dar ce are daca se spala mai des de 5-6 zile? Ai observat ca lucrul asta il intalnesti mai mult in Romania? Am dat un search pe google si in engleza.De fapt, chiar si in romana.N-am gasit nici un motiv pentru care sa n-o faci.Mai ales daca se murdareste.

| pietrean a răspuns (pentru Wehrmacht):

In cazul care se murdareste parul, poti sa te speli cu apa calduta si atat.Se recomanda a se spala parul la 5-6 zile, pentru a nu distruge sebumul(secretat de glandele sebacee), care hidrateaza firul de par).Asa apare matreata!

| Wehrmacht a răspuns (pentru pietrean):

Eu ma spal aproape zilnic de ceva timp si nu am matreata.Si am si colegi/prieteni care fac asta si n-au matreata.

| pietrean a răspuns (pentru Wehrmacht):

Matreata apare din cauze diferite:pielea capului PREA USCATA(fara sebum), stres, etc.
Scalpul uscat este predispus la aparitia matretii.Descuamarea in exces a pielii capului,duce la aceasta problema.
Poate, acum,nu apare,dar cand o ciuperca, care este cauza aparitie matretii, ce se hraneste cu grasimile secretate de foliculii de par, v-a gasi mediul propice, poti sa faci.Sebumul,dar nu in exces, este bun pentru a tine firul de par hidratat.Din aceste cauze, nu este bine sa te speli prea des.