Piesele luate separat pot costa destul de mult. Daca il faci tu, numai daca te pricepi, te poate costa mai mult.
Sa cumperi unul gata facut, ca tu nu esti expert sa pui piese, care de cele mai multe roi nu sunt compatibile.
Iesi mai bine daca cumperi pe piese. Incepe cu cele mai scumpe si mai importante pentru tine. Alea ar fi placa de baza, placa video si procesorul. Restul le mai poti jongla cumva sa te incadrezi in pret. Mare atentie totusi sa fie compatibile intre ele.
P.S. La 3000 de lei o sa poti sa iti faci un pc de gaming slabut spre mediu.
Nu chiar, daca ia piese noi+ second hand ii iese decent, ca nu mai sunt preturile din pandemie.
Mi-am facut eu la inceputul anului asta un pc cu buget de 4500 de lei din piese. Am pe el un
placa de baza: Asus b550 prime plus
ASUS GeForce RTX 3060 DUAL O12G LHR 12GB GDDR6 192-bit
amd ryzen 5 5600x
32 GB RAM dual channel
1 x SSD 1TB
1 x SSD 250 GB
Plus restul carcasa, sursa si cooler-ul cat sa intre in buget.
Si pc-ul meu e unul de gaming mediu.
Atunci al meu e slab, insa in 2020 erai norocos sa ai.
Asta e clar. Noi vorbim acum de 2024. Au trecut de atunci 4 generatii de calculatoare. Iti dai seama ca acum un pc de gaming foarte bun, deja se invarte intr-un buget mult mai mare si in piese mult mai bune. Ca sa-ti faci o idee, la un pc de gaming high end, deja doar placa video te costa minim 3000 de lei. Tot bugetul baiatului care a pus intrebarea
Mai bine fă tu unul. Întreabă-l pe ChatGPT sau pe prietenii tăi să te ajute să găsești piese compatibile și creează-l tu, ca să te mândrești că tu l-ai făcut. Dacă primești un PC gata făcut, cine știe ce piese îți pun, mai ales dacă nu te pricepi prea bine în domeniul respectiv.
anonim_4396 întreabă: