N-ai ce să faci cu părinți din ăștia, doar să aștepți și să suporți până o să fii în stare să fii pe cont propriu
Din păcate nu ai cum să îl schimbi, așa e el.
Și vărul meu era la fel ca tine, în aceeași situație, exact cum e tatăl tău era și al lui, poate mai rău. Era foarte strict, nu putea să îi iasă din cuvânt. Pe lângă asta era la liceu de mate info, îi băga meditații cu forța, făcea și karate. La școală avea program după amiaza iar în fiecare dimineață îl trezea la 6 pentru a face antrenamente.
După ce a terminat liceul l-a înscris la o facultate în Anglia pe care a terminat-o vara aceasta care a trecut.
În prezent nu mai stă în țară fiindcă nu mai vrea să fie sub comanda tatălui său.
Sfatul meu ar fi să mai ai răbdare până termin facultatea, după aia îți cauți un loc de muncă și te poți muta.
"Cum sa-l conving sa-mi primesc si eu saracia mea de libertate din timpul liber si liniste?"
De multe ori, cand ceva nu ti se ofera, trebuie sa iti iei singur.
Mama ta ce spune de asta? Doar ea poate sa-l convinga (asa cum nevestele stiu) sa-ti lase libertate. Cere-i ei asta. Te va ajuta.
Eu am avut certuri peste certuri cu tatal meu, pana m-am plictisit, asa ca am adoptat o metoda, zic ca el fac ca mine.De ce nu vrei sa te duci la camin? Tatal tau e ca al meu, numa ca al meu a obosit sa tot tipe la mine si eu sa-l ignor, fa si tu la fel si va ajunge sa se plictiseasca in vreo cateva luni, la mine dupa 3 ani de tipat si istericale i-a trecut xD.
Deocamdata el e cu mentalitatea bunicilor, atata timp cat esti la el in casa si te creste el, tu trebuie sa faci ca el, cam asta crede.De convins nu prea ai cum, mai ales daca are o varsta inaintata, are niste conceptii ce nu i le poti schimba.
Sfatul meu este ca sa iti cauti ceva de lucru part-time, du-te pe timpul vacantei de vara sau de iarna undeva ok, si sa strangi bani.Sau daca nu poti a te muta la camin, du-te la rude.