În primul rând, treaba asta e normală și ține de corpul fiecăruia. Depinde de metabolism dar și o mulțime de factori externi.
Printre acești factori externi, alimentația este esențială, la fel și igiena.
Consumă cât mai multe legume/fructe proaspete și cât mai puține grăsimi și dulciuri. Coșurile sunt, practic, felul în care corpul îți spune că are un surplus de aceste substanțe, pe care le elimină prin piele. Poți avea coșuri și la 30 și la 50 de ani.
Scapă de orice intră în categoria „junk", de snacksuri în pungi de plastic, arahide, prăjeli, patiserie, ciocolată, înghețată atât cât poți. Cu cât consumi mai puține din categoria asta, cu atât ai în tine mai puține substanțe care vor să iasă prin piele :-)
Profită de faptul că trăiești într-o țară civilizată unde găsești fructe și legume proaspete și-n mijlocul iernii. Poate chiar ar fi amuzant să încerci să testezi niște legume sau fructe de care nici n-ai vrut să te atingi până acum. Eu la 14 ani am descoperit țelina, iar cine știe despre ce vorbesc, înțelege :-))
Igienă zilnică. Te speli cu apă călduță în fiecare dimineață, te săpunești bine, stai măcar un minut cu săpunul pe față (să-și facă efectul, dar un săpun de calitate, că apoi îți usucă tenul) și te clătești. În 2-3 minute în fiecare dimineață ai să menții coșurile la minim.
Evită să folosești cosmetice care să acopere coșurile (fonduri de ten și de-astea), nu faci altceva decât să înrăutățești situația. Coșurile vor trece, și, crede-mă, vor trece repede.
N-ai să scapi de toate coșurile că asta e normal (nu e ca și când poți scăpa de părul care începe să-ți crească pe corp sau de alte părți care îți cresc tot mai mari) dar nu cred că vrei să le încurajezi cu o dietă nesănătoasă și cu lipsa igienei :-)
Una-peste-alta, încearcă să te comporți ca și când n-ai avea coșuri. Dacă tu te simți bine cu tine, nimeni nu va observa ce ție nu-ți place la tine :-) Și asta e valabil pentru orice.
Toți am avut coșuri, toți trecem peste asta, unii mai repede, alții mai târziu; ai să vezi că la anul nu mai ții minte decât ce momente mișto ai avut cu gașca :-)
Buna! si eu am aceeasi problema! sunt cateva metode ok!
1. Data cu lamaie pe fata (acestea distrug si cosurile dar si pistruii)
2.cu Zinerit( la farmacie, este super, ti le usuca imediat)
3.Ti le stargi si dupa ce le-ai strans te dai imeiat cu o crema calmanta!
Bafta! Funda?
Adina45 întreabă: