1. Nu, nu sunt legale, daca ar fi legale le-ai gasi in magazine de specialitate, nu la colt de strada de la tipii dubiosi.
2. Da, chiar imi amintesc ca acum cativa ani cand eram cu prietenii pe afara de craciun, am dat de un tip care era bandajat la nivelul fetei, si ne-a spus ca a patit asta din cauza petardelor.
De ce te poate mutila... Ele nu sunt verificate, in general sunt facute la banda, unele se intampla sa bubuiasca mai repede, unele mai greu, altele deloc.
3 Daca ai aprins o petarda si nu a pocnit, nu incerca sa o mai aprizi din nou deoarece e posibil sa se fi folosit acel "praf" intermediar si sa-ti pocneasca direct in mana.
Iar cand vrei sa le aprinzi asigura-te ca au aceea parte (cum e la chibrituri) intacta, iar dupa ce o aprinzi, arunc-o cat mai repede, nu incerca sa o ti in mana, ca nu stii ce se poate intampla.
Petardele (nu petarzii) NU sunt legale pe teritoriul Romaniei.
Se aplica amenzi severe si se poate face chiar puscarie, daca se gasesc in prezenta ta, pentru ca sunt foarte periculoase, multe persoane murind, sau fiind mutilate pe viata.
Eu m-as gandii de 2 ori ca inate sa le folosesc sa nu risti sa-ti pierzi vreo mana sau picior sau sa omori pe careva, cu atat mai mult folosite de copii ca tine.
Macar stii ce sunt alea piccolo?
Frate distreaza-te, dar si cu atentie ai voie doar de anul nou adica 1 Ianuarie. Intr-adevar te prinde esti dispus sa platesti daca nu pa .
1. Nu stiu.
2. Doar daca esti chiar idiot.
3. Le dai foc si le arunci, ce mare lucru?
davidtm întreabă: