| nuamabsolutnicioidee a întrebat:

Salut TPU! Da, a trecut ceva de când nu am mai fost pe aici.

Cum aș putea scăpa de blocajul emoțional? Practic dacă vreau să zic ce mă deranjează, mi-e că o să zică lumea (sau persoana cu care vorbesc) ceva rău sau o să facă mișto. La fel pățesc și cu plânsul sau alte sentimente de genul, chiar dacă sunt băiat și de obicei băieții nu plâng :')

Vă rog, dați răspunsuri serioase. Nu în genul "să nu îți pese de părerea altora". Nu îmi pasă prea mult părerea celorlalți, dar încă trăiesc cu teama de a fi judecat.

p.s. nu știu ce categorie să aleg, de asta am pus "timp liber"

5 răspunsuri:
| zurick a răspuns:

E ok să plângi și dacă ești băiat. ( tipii reprimă asta din cauza societății care nu încurajează asta aka toxicitate masculină- poți afla mai multe despre )
Teama de a fi judecat vine tocmai din a-ți păsa de părerea altora, iar primul pas ca să scapi de asta ar fi să nu mai negi asta. Nu toți oamenii vor fi de acord cu tine, mereu vor fi cei care vor crede că greșești. De altfel, dacă nu îți zici limitele ( boundries ), restul nu ți le pot musai respecta. Persoanele care vor face mișto de tine pur și simplu nu merită timpul tău. Așa scapi de niște idioți.
Plus, tendința de a nu supăra pe nimeni ( și aici nu mă refer la a jigni/ neîndreptăți pe cineva) duce la a deveni people pleaser și asta îți va crea și mai multe probleme.

| MihaiSpeedster a răspuns:

Ai nevoie de un psiholog. Prin discuții, poate determina dacă ai anumite blocaje pe care nu le conștientizezi, și te ajută să le depășești.

| danuker a răspuns:

Trebuie să fii în același timp înțelegător și respectuos cu cealaltă persoană, cât și ferm și sincer în privința dorințelor tale.

Încearcă să te pui în locul celeilalte persoane, și să te întrebi, "ce aș face dacă aș auzi asta?".

Dacă reacția persoanei nu seamănă cu ce te așteptai, încearcă să înțelegi de ce.

După ce ai clarificat ce dorințe are cealaltă persoană, încearcă să le împaci cu ale tale. Propune ceva ce ar putea fi acceptabil pentru amândoi.

Dacă nu există o astfel de poziție, și nu vă înțelegeți, asta e, mai sunt și alte persoane pe lume.

| AlexIonescu39 a răspuns:

Cu timpul, timiditatea mai dispare, obrazul se mai îngroașă, nu e nicio tragedie sa fii mai sensibil sau sa plângi.