| MihaiAlexandru11 a întrebat:

Salut,tpu.De ce când ma masor cu o ruleta am 1.77 cm și când ma masor cu alta ruleta vad ca am 1.73-1.74 cm inaltime? Contează ruleta?

7 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Conteaza cum măsori.

| Violleta2022 a răspuns:

Vezi sa nu ai ruleta rupta.
Tu nu poti sa te masori cu nimic, trbuind ca altcineva sa te masoare, ca a o faca corect.

| sierra1 a răspuns:

Nu contează ruleta, suferi tu de contracții masive la frig (doar e decembrie, nu?)

| MihaiAlexandru11 explică (pentru sierra1):

N-am înțeles mesajul, te rog frumos sa mi-l explici mai profund.

| Fatamuntilor a răspuns:

Masuratoarea clasica
stai drept langa un toc de usa, cu carte deasupra.Fa un semn deasupra cartii, apoi masoara si scade cati centimetri are cartea.

| annonimaaaa555 a răspuns:

Măsoară iar. Stai la un perete descaltat, drept si pune pe cineva sa faca un semn că un creion unde e capul(pune creionul, drept, pe capul tau si trage o linie) și măsoară-te asa

| AdeA1991 a răspuns:

Diferența dintre măsurători poate avea mai multe cauze, iar da, și ruleta poate influența rezultatul. Hai să descompunem posibilele motive:

1. Calibrarea ruletei
Ruleta poate avea mici variații de calibrare sau gradare. Dacă una dintre rulete este veche, uzată sau de calitate mai slabă, măsurătorile ar putea să nu fie complet exacte. Unele rulete au marcaje mai puțin precise, ceea ce duce la diferențe de câțiva milimetri sau chiar centimetri.

2. Tensiunea ruletei
Cum întinzi ruleta poate afecta rezultatul. Dacă o ruletă este mai rigidă și rămâne dreaptă, măsurătoarea va fi mai precisă. Dacă alta este mai flexibilă și se curbează ușor, măsurarea poate să fie mai scurtă decât în realitate.

3. Poziția corpului
Pentru o măsurare exactă a înălțimii:

Trebuie să stai complet drept, cu spatele lipit de perete.
Privirea să fie înainte (nu în jos sau în sus).
Călcâiele, fesele și partea superioară a spatelui să atingă peretele.
Dacă poziția ta nu este identică în fiecare măsurătoare, rezultatele pot varia.

4. Momentul zilei
Înălțimea ta poate varia ușor pe parcursul zilei din cauza comprimării discurilor intervertebrale:

Dimineața, ești puțin mai înalt (discurile sunt relaxate).
Seara, după o zi de activitate, ești puțin mai scund (datorită compresiei cauzate de gravitație).

5. Metoda de măsurare
Dacă măsori singur, există o marjă de eroare. Poate fi dificil să ții ruleta perfect dreaptă sau să așezi capătul ei exact pe partea de sus a capului.