| atentat31 a întrebat:

De fiecare data inainte sa ies afara parca ma apasa ceva la inima laughing eu sunt un tip timid si rusinos si prefer sa ocolesc locurile unde sunt multi copii chiar daca ii cunosc. As vrea sa scap de aceste lucruri. Credeti ca ar fi ok sa ma duc gen intr-un parc chiar daca acolo sunt mai multi si eu nu vorbesc cu nimeni?

11 răspunsuri:
PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Du-te la o librarie mare si intreaba, sunt cel putin 2-3 carti despre cum sa scapi de timiditate!

| Freya1 a răspuns:

Posibil sa ai anxietate.
Incearca sa infrunti asta sau sa mergi la un psiholog.

| atentat31 explică (pentru Freya1):

Dap am anxietate. si nu as vrea sa ma duc la pshiolog.

| Freya1 a răspuns (pentru atentat31):

Pai nu ti-ar face rau, te poate indruma.Macar asa mai vorbesti cu cineva si te descarci.
Uite si eu am anxietate sociala,de fiecare data cand trebuie sa merg undeva in public sau sa vorbesc cu oameni mai ales niste autoritati (sef, prof etc) ma simt rau.Mi se strange stomacu, tremur, ma balbai, mie cald si o fac de oaie.Simt o frica nefondata si ma pierd.
Asta am de cand am fost mica si nu am tratat-o nici cum, doar am incercat sa evit situatiile ce imi faceau rau si nu am rezolvat nimic.Acuma este si mai rau si am si atacuri de panica (in trecut am avut depresie din cauza anxietati). Deci nu prea e bine sa te joci cu astea.

O pierdere de banii si phisologii astia. daca aveam o iubita/prietenii numai eram chiar asa.

Crezi tu...
Da nu faci legatura tu de loc nu? Daca esti anxios e cam greu sa iti faci prieteni, deci nu ai cum sa ai asa ceva daca nu scapi de anxietate in cazul tau.
E ca si cum as zice eu "pai daca aveam un loc de munca nu mai avem probleme" dar daca eu nu pot sa comunic cu un angajator cum sa imi fie usor sa imi gasesc de munca.

Am avut prietenii straight face dar au plecat

Starea asta o aveam si eu pana am inteles ca oameni vin si pleaca pentru ca lumea este intr-o continua miscare si cautare si trebuie sa ne adaptam.

| PsihoSex a răspuns (pentru atentat31):

Trebuie sa stii sa te porti, si sa dai dovada de anumite calitati, ca sa ai si prieteni si o iubita!

| Vitalyz a răspuns:

Singura rezolvare la problema ta este sa te fortezi, chiar daca nu te lasa sufletul tu baga.te in seama cu persoanele care crezi ca sunt de treaba, gaseste.ti o iubita, mai adu.o pe acasa, mergeti la petreceri impreuna si o sa vezi cum o sa treaca!

| atentat31 explică (pentru Vitalyz):

Pana la iubita mai repede mor decat sa gasesc una.