| hypetoxic a întrebat:

Salut TPU, de la ultimul timp am început sa ma simt mereu prost și plictisit..trist..stau pana târziu, respectiv 4-5 dimineața și pur și simplu fiecare zi este la fel de plictisitoare. Nu încerc sa fac drame adolescente căci am 16 ani dar vreau un sfat..am încercat sa îmi fac prieteni dar părinții mei sunt stricți cu mine și d-abia dacă am voie afara..am încercat sa îmi fac și o iubita însă fetele ma resping căci probabil sunt urat din câte am înțeles..Seara plâng pe muzica și ma simt mereu din ce in ce mai nașpa. As vrea sfaturi serioase, mulțumesc ❤️

Răspuns Câştigător
| isemilia a răspuns:

Buna (din nou =] ). Incearca sa iti gasesti ceva de facut. (da, foarte bun sfatul, stiu - sarcasm -, insa da-mi voie sa explic) Cauta ceva ce iti place foarte mult sa faci. Un sport, poate sa exersezi un talent pe care il ai (de exemplul desenatul, pictatul sau cantatul), sa inveti o alta limba sau sa faci niste probleme. (la info, mate, fizica, chimie etc, daca te atrage zona aceasta a stiintelor) Daca gasesti ceva ce iti place, sunt sigura ca timpul va trece mai usor. Poti incerca de asemenea sa faci voluntariat. In general daca incepi sa frecventezi anumite grupuri ce au in comun ceva (cum ar fi daca mergi la un curs) vei gasi persoane cu aceleasi pasiuni si iti va fi mai simplu sa iti faci amici. Mai poti incerca si varianta online, insa trebuie sa ai grija, fiindca in general nu stii cine e in spatele ecranului. Sa, de ce nu, daca parintii tai au prieteni ce au copii de varsta ta, te poti imprieteni si cu ei. Incearca sa le explici parintilor ceea ce simti si sa le spui ca vrei sa ai amici si sa iesiti impreuna (poate, de ce nu, si o iubita), ca esti destul de mare (bine, personal nu cred ca exista o varsta la care sa fie astfel) sa stii cine e o influenta buna si cine nu e si ca te vei feri de anturaje ciudate. Le poti aminti si de perioada in care erau ei adolescenti, poate te ajuta.

* Nota : Cel mai bine e sa nu le ceri totul dintr-odata, ci, treptat, sa incepi sa cunosti cat mai multe persoane si sa iesi cat mai des, fiindca daca incepi "din senin" sa mergi foarte des cu prietenii si sa te schimbi brusc nu va fi tocmai placut. Ia-o incet.

2 răspunsuri:
| hypetoxic explică:

Apreciez tot!