| Contascuns0742 a întrebat:

Salut TPU! Deci am o problema care nu sunt sigur daca are cineva să-mi dea un răspuns la ea. Doar eu am uneori chestia aceea de a nu trăi în prezent? Exemplu: mă duc la magazin și stau la coada, timp in care îmi imaginez că am ajuns deja acolo și că îi dau banii la persoana respectiva. Alt exemplu: mă duc să-mi cumpăr o shaorma/șaorma și aștept la coada să-mi cer comanda, îmi tot imaginez că mi-a venit rândul și că trebuie să îmi cer comanda, eu spunând în șoaptă (ca sa nu creadă oamenii că sunt un nebun care vorbește singur). Da, poate că credeți că e absurd dar chiar așa fac și nu știu cum să mă opresc. Sfaturi?

5 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Sa iti imaginezi ca iti vine randul mai repede nu mi se pare anormal, mai ales cand iti pierzi rabdarea.Ai fost vreodata intr-o institutie din Romania? Cred ca toti oamenii de la coada abia asteapta sa termine cu serviciile si angajatii execrabili, asa ca isi imagineaza cum ies cat mai repede de acolo, preferabil fara prea multi nervi frecati.

| dullcat a răspuns:

Daca te-ai pune sa te uiti la pereti pentru jumatate de ora si ar trece de fapt vreo 6 ore cand verifici ceasul, abia atunci ar trebui sa iti faci griji ca nu traiesti in prezent si ca episoadele acestea in care te rupi de realitate pot aduce probleme pe viitor.Deocamdata eu consider ca esti ok.

| StoicAnalysis a răspuns:

Nu cred ca e o problema. Devine o problema daca o practici prea des insa. Pentru ca sa zicem ca eu iti dau mesaj ca am nevoie de 10 lei imprumut, tu o sa te gandesti cum ca te intalnesti cu mine, imi dai banii si vb, etc. Si peste o zi sau doua cand ne intalnim, eu tii cer. Daca mintea ta face confuzie dintre imaginatie si realitate din cauza ca ai practicat asta prea des, tu o sa crezi ca deja mi-ai dat banii si o sa te contrazici cu mine.
E aiurea daca gandesti prea des in viitor. Pentru ca pierzi lucruri sau oportunitati din prezent. Si chiar si sanatatea mintala o poti pierde.

| sammie a răspuns:

Nu e nimic anormal.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Să știi că ceva de genul am pățit și eu în momentele de nerăbdare și presiune maxima. Se întâmplă din cauza nerăbdării, la nivel imaginativ.