| xRiseYourSoul a întrebat:

Eu am 14 ani, mama este plecată de acasa la iubitul sau, si nu o sa se mai întoarcă deloc.
Eu am ramas cu bunica mea si nu ma inteleg deloc cu ea, o urăsc.
Dacă as pleca de acasa fiind minora stiu ca ar fi ceva, dar faza este ca mama mea nu are acte ca sunt fiica ei fiindcă a divorțat de tatal meu si el are acte si ma poate lua oricand la el, fiindcă este legal.
Ea m-a luat de la el ilegal.
Acum intreb daca as pleca de acasa ar fi pe raspunderea tatalui meu, fiindcă are acte clare?
Dar eu cu el nu am vorbit niciodată si nu stiu unde se afla si cine este.

5 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Pleci de acasă, faci probleme tuturor: întâi ție apoi părinților si chiar bunicii. Caută o soluție, precis știi tu una!

| Donsavas a răspuns:

Nu pleca de acasa! Esti inca minoră,la o varsta frageda. Nimeni nu te va angaja si nu ti vei putea continua studiile. Riști să ajungi pe mana violatorilor sau traficantilor de carne vie stând pe strada. În ceea ce o privește pe bunica ta, evident ca ii este greu sa te tina in frau. Dacă era asa rea, te trimitea la tatăl tău care, până una alta, iti e necunoscut. Parerea mea e că ar trebui să discuți cu psihologul școlii despre problemele tale si sa ai răbdare! Bine?

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna!

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.

Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia

Asteptam sa te ajutam!

| PrintesaGumitaa a răspuns:

Fii rebela. Spune-i bunicii tale sa nu mai faca pe sefa cu tine si pune stapanire pe casa. Nu are ce sa iti faca, e batrana, daca te ameninta spune-i sa o dai la politie... Problema rezolvata