Le spui pur si simplu si le explici situatia si contextul in care s-a intamplat. Mi se pare o prostie sa certi copilu pentru o nota proasta cat timp il vezi ca se straduieste, invata si-si face temele, se poate intampla oricui nu-i mare problema. Bine ca-s intelegatori cu tine. continua sa inveti si aia e, sunt sigura ca o sa fie intelegatori daca va fi cazul, par deschisi la minte.
Duh, parintii tai chiar sunt extraodinari pentru ca au auzit de psihologie inversa
Ca sa nu fii nevoit sa le spui despre notele mici, nu ar fi grozav daca nu ar exista aceste note? Ei te vor iubi indiferent de note, pentru ca sunt parintii tai, insa cu fiecare punct in plus pe care il iei la scoala, mandria lor va creste si mai mult.Nu`ti doresti asta? Haide, ca scoala nu`i deloc grea.Nu spune nimeni sa fii de 10 ca acei "tocilari" pe care nu`i place nimeni :p insa poti sta peste nota 8 cu usurinta daca lasi jocurile pentru 2 ore pe zi dupa scoala.
Ce treaba buna au facut parintii tai cu tine! Putini stiu sa aplice mrtoda asta si se pare ca e mult mai eficienta. Pai daca vreodata se intampla sa iei o nota mica, eu zic sa fii sincer cu ei si sa le spui. Ar aprecia mult sa vada cat de corect esti. Si daca e pana acolo, crede.ma ca tu esti mai important pentru ei decat notele de la scoala. Au incredere in tine, nu.i dezamagi!