anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut TPU. Eu locuiesc in Germania si invat limba germana la scoala de 1 an. Stiu sa vorbesc si sa citesc cat de cat. Inteleg limba cand citesc sau cand vorbesc cu profesorul. Dar daca sunt pe strada sau într-un local public nu inteleg nimic daca vorbesc cu un neamt. Ma pierd cu firea si nu inteleg nimic ca si cum nu as sti limba germana. Oare mai trebuie sa invat?

Răspuns Câştigător
| isemilia a răspuns:

Da, continua. Probabil e un mediu nou si te panichezi.

1 răspuns:
| nuspuncinesunt2 a răspuns:

Buna! Da, sigur.Stii,ti-ar putea fi mai usor folosind dictionare.Eu studiez germana la scoala de un an si o am ca ora foar o data pe samptamana deci nu ne preda prea mult si de la ea nu prea am ce stii, dar in schimb am acasa un dictionar de cuvinte si unul de dialog ca sa zic asa.Mai degraba, ca sa iti zic si ce scrie pe el e un,, Ghid de conversatie Roman-German pentru toti" e de mare folos. Daca ai de gand sa vi la vara prin Romania, poti trece pe la o librarie si sa intrebi de el.Are o coperta rosie, scrie pe el,, Ghid de conversatie Roman-German pentru toti", si ca autor il/o are pe Kristine Lazar.
Sau daca ai rude prin Romania poti ruga si il poti descrie si poate ti-l poate trimite intr-un pachet.Sunt sigura 100% ca te va ajuta.
Toate cele bune! Sau, cum imi place mie sa zic si cum zice neamtu' :
Leben Sie wohl!